A Kalo-Csapat jól teljesíti a kihívásokat a Budapest-Bamakon, avagy helyzetjelentés a kalocsai csapat útjáról

Írta ekkor 2024-01-31

A Kalo-Csapat izgalmas kihívás elé nézett a híres Budapest-Bamako rally-n amely a fővárostól indulva a sivatagon át vezet egészen Freetown-ig.

Forrás: Kalo-Csapat

A csapat csütörtökön készen állt a péntek déli rajtra, az autóba is sikerült bepakolni azt a rengeteg szemüveget, amit a hetekben összegyűjtöttek. Sajnálatos módon azonban pénteken reggel technikai problémával szembesültek, ami miatt a közös starton nem tudott részt venni a 4 főből álló kalocsai csapat. A helyzet viszont hamar megoldódott, köszönhetően egy dunapataji műhely gyors reakciójának, akik ügyesen és hatékonyan segítettek a csapatnak megoldani az autójuk problémáját.

Forrás: Kalo-Csapat

Az első nehézségeket leküzdve, a Kalo-Csapat útnak indult és szombaton már Franciaországból jelentkeztek be, ahol már két hete tüntetések zajlanak az életszínvonal csökkenése miatt. Az ottani feldühödött gazdák szalmabálákat is égettek, így a kalocsai társaság elmondása szerint az út nem volt könnyű, a haladásuk rendkívül lassú volt a terelések és útlezárások miatt.

Forrás: Kalo-Csapat

Vasárnap a csapat már a komp felé tartott, céljuk az volt, hogy még éjszaka átjussanak Marokkóba. Hajnalban, pontban 4 órakor a komp el is indult, így a következő célállomás már Fez volt, Marokkó harmadik legnagyobb városa. A csapat ezt már viccesen gyerekjáténak nevezte a Facebook oldalukon, ahol egyébként minden nap nyomon lehet követni útjukat.

Forrás: Kalo-Csapat

Kedden, a rajt utáni negyedik napon a következő üzenetet osztották meg követőikkel, szurkolótáborukkal: ,,Első nap kész. Jó hosszú volt, de nem volt nehéz 640 km lett a végére. Mindenki jól van a kocsi is bírja a kiképzést. Holnap már sivatag, kicsit nehezebb lesz.” Írja a Kalo-Csapat.

Forrás: Kalo-Csapat

A társaság tehát ma már a sivatagot gyűri és továbbra is nagy elszántsággal és optimizmussal küzdi le ezeket a nem mindennapi akadályokat. A csapat bizakodva tekint a további kihívások elé a Budapest-Bamako rally során.

Martos Gáborral a csapat egyik tagjával még a mai nap folyamán (szerda) sikerült beszélnünk, akkor azt a helyzetjelentést adta, hogy  a sivatagi táborba tartanak, az idő szűkössége miatt pedig próbálnak rövidíteni, annak érdekében, hogy a csapatokkal közösen foglalhassák el a pihenőhelyet.  Martos Gábor azt is bevallotta a KORONAfm100-nak, hogy a tegnapi nap folyamán akadt egy kis navigációs probléma is, így egy kicsit hosszabb útat tettek meg, mint kellett volna, de ezt is kalandnak élték meg, amihez még viccesen hozzátette: ,,Nem tévedtünk el csak többet láttunk mint szerettünk volna” . 

Forrás: Kalo-Csapat

Frissítve!

Szerdán a Kalo-Csapat teljes erőbedobással haladt a sivatagi táboruk felé. Facebook oldalukon, mint azt az előző napokban megszokhattuk, ismét megosztották helyzetjelentésüket. A következő üzenet olvasható közösségi oldalukon: ,,Kapott az autó rendesen, de hiba nélkül teljesít.”- írja a Kalo-Csapat. Csütörtökre virradóan már a régi Dakar útvonalon haladnak a kalocsai fiúk. A rossz internet kapcsolat miatt a csapat nehezen tud jelentkezni, de amikor csak lehet próbálják tájékoztatni lelkes szurkolótáborukat.

Forrás: Kalo-Csapat

Ahogy arról már a KORONAfm100-on beszámoltunk a Kalo-Csapat folyamatosan küzdi le a kihívásokat a Budapest-Bamako rally során. Utolsó híreinkben a társaság már a kősivatagi tereppel küzdve haladt, hogy elérjék az esti táborhelyüket, ahol a többi csapattal együtt pihenhették ki a fáradalmakat. A pénteki nap folyamán a kalocsai csapat közösségi oldalukon osztotta meg az örömhírt, hogy minden rendben velük, egy régi Dakar útvonalat követnek, ami hatalmas élmény számukra. A Kalo-Csapat azt is hozzátette, hogy nagyon nehéz és fárasztó úton vannak, de ennek ellenére minden percet elképesztően élveznek, amit a Bamako-n tölthetnek.

A csapat számára a hétvége fele közeledve már nem alakult minden olyan jól, mint ahogy azt gondolták. Megtörtént az első probléma, ugyanis pénteken azt a hírt olvashattuk, hogy az autójukon elszállt egy vízcsövük, ami valószínüleg a kősívatagi terepnek volt köszönhető. Egy bevásárlóközpont parkolójában a Marokkóban velük tartó szervizeseknek szerencsére pár óra alatt sikerült megoldani a problémát. Nemsokkal később a csapat már az Atlanti-Óceán partjáról töltött fel képeket Facebook oldalukra.

Forrás: Kalo-Csapat

Egy kisebb pihenő után a Kalo-Csapat útja folytatódott Dakhla (Nyugat-Szahara)-ba. A közösségi oldalukon a következő bejegyzés olvasható: ,,Végig az óceánparton haladunk, de itt nincsenek strandok vagy turistacsalogató szállodák. Ritkán lakott elmaradott környék csillogó nagyvárosokkal. A helyiek elképesztően kedvesek mindenhol integetnek, bárhová megyünk szeretettel fogadnak.”– Írja a Kalo-Csapat.

Forrás: Kalo-Csapat

Az utolsó hírek a csapatról, hogy a többi versenyzővel együtt készülnek átlépni Mauritániába. Azt is megtudhattuk, hogy a kereken 30 fokos hőség, bár furcsa nekik, de nem panaszkodnak, valamint azt is hozzátették, hogy megkóstolták vacsorájuk alkalmával a tevehúst is. A következő helyszínről már elindul az adományozás is a szegényebb településeken.

Forrás: Kalo-Csapat

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenhét + tizenkilenc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...