A Kalocsai Hagyományőrző Egyesület kézműves és táncos bemutatót tartott Rómában

Írta ekkor 2024-02-02

A Római Magyar Akadémia adott otthont egy különleges rendezvénynek, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai kézműves és táncos bemutatóval tisztelegtek a szellemi kulturális örökség előtt.

Forrás: Accademia d’Ungheria in Roma / Collegium Hungaricum Róma

Az ünnepségen Dr. Csonka-Takács Eszter, a Skanzen Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóságának vezetője részletesen ismertette az UNESCO egyezmény céljait, kiemelve a kulturális örökség megőrzésének és bemutatásának fontosságát. Dr. Csonka-Takács Eszter most a KORONAfm100-nak számolt be a római út részleteiről, a programok sokszínűségéről és a hagyományőrzés fontosságáról.

Forrás: “Virág – szerelem (Kalocsa) a vásznon. Rendező-operatőr: Kovacs Laszlo, készítette a Konkam Stúdió Budapest.

Az ünnepi műsorban bemutatták a kalocsai népművészetet egy rövidfilmen keresztül, amely a Skanzen Örökség útján filmek sorozat része. A résztvevők élvezhették a hagyományos kalocsai hímzés kiállítását és kézműves bemutatóját, ahol a tojásfestés, hímzés és pingálás élő hagyományait mutatták be. A program sikere hatalmas érdeklődésre és lelkes fogadtatásra talált. Dr. Csonka-Takács Eszter arról is beszámolt rádiónknak, hogy a fiatalok körében igazán nagy népszerűségnek örvend a magyar azon belül pedig a kalocsai hagyományőrzésnek a sajátosságai.

Forrás: Szellemi kulturális örökség Magyarországon – ICH in Hungary

Az eseményről bővebben a hétvégi Turmix c. Magazinműsorunkban hallhattok!


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

10 − 4 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...