A kalocsai kóborkutya-helyzet normalizálódása várható

Írta ekkor 2020-07-31

A napokban közleményben tudatta a több tízezres követőtáborral rendelkező kalocsai Összefogás Az Állatékért Alapítvány, hogy a Kalocsai Vagyonhasznosítási Kft-vel együttműködési megállapodást írtak alá július 24-én.

Ennek értelmében a jövőben a felek közösen oldják meg a gazdátlan ebekkel kapcsolatos feladatok ellátását. A Kalocsavagyon Kft. és az Összefogás tárgyalásokat követően egyezett meg az eddig is fennálló, de érvényes megállapodással nem szabályozott közös feladatellátásban.

Ennek részleteiről első körön az alapítvány elnökét, Békési Mariannát kérdeztük, aki bízik abban, hogy az együttműködésnek köszönhetően továbbra is a lakosság és az állatvédelem szempontjait betartva tudják majd megoldani a gazdátlan ebekkel kapcsolatos feladatokat, megnyugtató mederben tartva a kóborkutya-kérdést Kalocsán.

 

fotó: Filvig Géza – Facebook

Békési Marianna, a kalocsai állatvédő alapítvány elnöke rámutat, hogy a szerződött felek mellett egy harmadik félnek is kulcsfontosságú szerepe van a városi kóborkutya-helyet alakulásában és ez a lakosság.

Emlékeztet, hogy a nem kívánt szaporulatok létrejöttét ma is élő, ivartalanítás-támogatási akciójukra várják a gazdák jelentkezését.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

5 + 18 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST