A kalocsai kórházból: újrainduló fekvőbeteg-ellátás, bővülő szakrendelési-lista

Írta ekkor 2020-05-20

Valamennyi fekvőbeteg ellátás újra indult május 18-tól, hétfőtől a kalocsai Szent Kereszt Kórházban. Ám elsősorban továbbra is a sürgős eseteket látják el, mivel a koronavírus-járvány miatt 60 százalékban felszabadított ágyak számát a járvány fennállása miatt, a vonatkozó utasítás értelmében 20 százalékig tölthetik vissza. Ez azt jelenti, hogy a hét elejétől 60 százalék körülire nő az ágykihasználtság a kalocsai intézményben – írja az orvosoknak, háziorvosoknak és lakosságnak szánt tájékoztatójában a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza. A közleményben kitérnek arra is, hogy május 18-tól bővítik a szakrendelések rendelési idejét és napjait, ebből adódik, hogy ez a szolgáltatás immár közelít a veszélyhelyzet kihirdetése előtti időszakhoz. A rendelési idők változásáról, és hogy mi az, amit továbbra is elvárnak a betegektől, arról a háziorvosoktól, majd a kórház honlapján tájékozódhat a lakosság – áll a kórházi sajtószolgálat szerkesztőségünkhöz néhány perce küldött közleményében.

Mint a közleményben hangsúlyozzák: a kórházban továbbra is működtetik az egykapus beléptetési rendszert, melynek helye változatlanul a főbejáratnál található. Itt a pre-triázs, azaz  fogadópult működik testhőmérséklet méréssel, nyilatkozat kitöltésével, a beteg aláírásával és kézfertőtlenítéssel.

KÉRIK A BETEGEKET ÉS HOZZÁTARTOZÓIKAT, HOGY IDE MÁR SZÁJMASZKBAN ÉRKEZZENEK! 

A JÁRÓBETEG-SZAKELLÁTÁST, VALAMINT A DIAGNOSZTIKAI ELLÁTÁSOKAT IS CSAK ELŐZETES TELEFONOS IDŐPONTEGYEZTETÉS UTÁN LEHET IGÉNYBE VENNI.Ahol lesz lehetőség, ott a telefonos megbeszélés lehetőségét kell kihasználni pl.: gyógyszerfelírás az EESZT-n keresztül, így nem szükséges az orvos-beteg találkozás. Amennyiben ebben a formában nem megoldható a beteg ellátása, időpontot kap az adott szakrendelésre megjelenés céljából.

Óránként maximum 4 betegvizsgálatot végezhet egy szakrendelés, ezért mindenkitől azt kérik, hogy pontosan tartsák be az előjegyzési időpontot és várakozás esetén tartsák be az egymástól mért 1,5 méter távolságot.

A járóbeteg-ellátáson belül a fül-orr-gégészeti, a gastroenterológiai szakvizsgálat, valamint az egynapos sebészeti beavatkozás előtt továbbra is koronavírus PCR vizsgálat elvégzése kötelező.

A tervezhető beavatkozásokra csak egy negatív vizsgálati eredmény birtokában kerülhet sor.

A PCR vizsgálatot (orr- és garatminta vétele) minden munkanap 8 – 11 óráig végzik. Bővebb tájékoztatót a beteg a triázsolás alkalmával kap.

A minta levétele után a beteg otthonába távozhat. Az eredmény 24 óra elteltével tekinthető meg az EESZT-ben (háziorvos) vagy az ügyfélkapun keresztül.

A beteg negatív eredménnyel, már korábban megkért időpontban veheti igénybe a fent említett szakrendeléseket.

A Szent Kereszt Kórház vezetése azt ígéri, a változásokról igyekeznek naprakész tájékoztatást adni.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

3 × 3 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST