A kalocsai rendőrök buktatták le a méhlopással gyanúsított férfit

Írta ekkor 2023-01-23

Egy, a Dunához közeli település térségében teleltette 71 méhcsaládját egy kunfehértói férfi. A kaptárokat rendszeresen ellenőrizte, így tett január 18-án is, amikor kiderült, hogy 20 darabnak lába kelt.

Azonnal a Kalocsai Rendőrkapitánysághoz fordult, a nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, majd elindultak a sértett által megjelölt helyre, hogy az esetleges tárgyi bizonyítékokat is felkutassák itt találták a gyanúsítottat. A rendőrök kérdőre vonták a 24 éves fiatalt, aki elmesélte ismeri a sértettet és előfordult, hogy segített neki a méhek körüli munkában.

Aztán amikor pénzre volt szüksége, arra gondolt, hogy eladja cimborája kaptárait. A közösségi oldalakon hirdetést adott fel, és január első napjaiban 20 méhcsaládot sikerült is értékesítenie. A tolvajnak a kaptárokat meg sem kellett mozdítania, a vevő saját maga ment értük a teleltetés helyszínére. A második vásárló 40 kaptárra tartott igényt, ezeket ki is fizette előre.

A kunfehértói férfi felbérelt egy fuvarost, akinek az volt a feladata, hogy a kaptárokat pakolja fel és vigye a megadott címre. A gyanútlan vállalkozó – a tolvaj segítségével – éppen nekikezdett a munkának, amikor a nyomozók megérkeztek.

Őt tanúként, míg a kunfehértói férfit pedig lopás miatt hallgatták ki. A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják az ügyet a jelenleg szabadlábon védekező bűnelkövetővel szemben.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

három − 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST