A Könyves vasárnapon mutatják be a „Kalocsa Könnyűzenei Élete” kötetet

Írta ekkor 2021-10-08

Az Országos Könyvtári Napok keretében vasárnap 15 órakor debütál Papp Róbert költő-zenész Kalocsa Könnyűzenei Élete című kötete, amely öt éve érlelődött a szerzőben és óriási helytörténeti kutatómunka előzte meg.

Végül egy vaskos kiadvány született meg, amelynek a borítója is különlegesre sikeredett egy kalocsai népi motívumokkal díszített gitár jelenik meg rajta, illetve a múlt és a jelen találkozása is megjelenik. A részletekről a szerző beszélt rádiónknak.

 

Papp Róbert Kalocsa Könnyűzenei Élete című kötet szerzője elárulta, hogy a kutatómunka során hatalmas anyag gyűlt össze, amiből a tervek szerint egy újabb kiadvány születhet meg.

A szerző kiemelte, hogy a Könyves Vasárnap során különleges előadásra várják a közönséget a Tábortűz együttes élő zenével kedveskedik, merítve a kalocsai bandák slágeriből, felidézve a ’60-as, ’80-as és 2000-es évek korszakát.

Mindemellett egy rövid filmvetítéssel is készülnek a kötetben szereplő személyeket, zenekarokat és jellegzetes helyszíneket felvonultatva.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

2 × 4 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST