A nukleáris szakma kommunikációs szakemberei tájékozódtak

Írta ekkor 2018-11-16

A nukleáris kommunikációban jelentkező új módszerekről és kihívásokról tanácskoztak közel tucatnyi ország szakemberei Pakson, a WANO, azaz az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetsége MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel és Paks II. Atomerőmű Zrt.-vel közösen rendezett konferenciáján.

A kommunikációs workshop keretében lehetőség adódott a nemzetközi tapasztalatcserére a témák széles spektrumát érintve a belső kommunikációtól a közösségi média szerepéig.

A résztvevők tájékoztatást kaptak az atomenergia magyarországi helyzetéről, az új atomerőművi blokkok nemzeti és EU-s jóváhagyási folyamatáról, a Paks II. projekt aktualitásairól is. Köszöntőjében Lenkei István, a Paks II. Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója Süli János miniszter üzenetét is tolmácsolva hangsúlyozta, hogy a két új blokk építése a hazai nukleáris kapacitás megtartását szolgálja, hiszen a jelenleg működő négy blokk a 2030-as években üzemidejének végéhez ér. A két új paksi blokk ezek pótlására hivatott.

– Magyarország adottságai mellett kizárólag az atomerőművek képesek ipari mennyiségben, üvegházhatású gázok kibocsátása nélkül, biztonságosan, megfizethető áron villamos energiát termelni garantálva a hosszú távú ellátásbiztonságot. Ezért született döntés két VVER-1200-as blokk létesítéséről – húzta alá Lenkei István vezérigazgató. A nemzetközi konferencia résztvevői megismerhették Paks II. interaktív tájékoztató kamionját is, amelynek mostanáig több mint 350 ezer látogatója volt.

Archív fotó: Paks2.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenhat − öt =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST