A Szemerey és a Berger pincészet remekelt a császártöltési pincepörkölt főzőversenyen

Írta ekkor 2022-05-13

A Császártöltési Pincesorokért Egyesület május hetedikén első ízben hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Borvirágos Tavasz névre hallgató programot, amelyet egy pincepörkölt főzőversennyel fűszereztek meg.

Az egyesület alelnöke Berger Gábor elárulta, hogy milyen fajta borokat kóstolhattak a vendégek és melyik bizonyult a legnépszerűbbnek a vendégek között a nyitott pincékhez betérve.

 

Berger Gábor a Császártöltési Pincesorokért Egyesület alelnöke örömmel idézte fel, hogy hogyan zajlott a gasztronómiai megmérettetés, amelyen 13 csapat – köztük egy kalocsai – mérte össze a pincepörkölt főzőtudását.

A zsűri soraiban foglalt helyet Németh József Venesz-díjas séf, aki elégedetten kóstolgatta a bográcsban készült ételeket.

A szombati program főszervezője összefoglalta, hogy milyen eredmények születtek: több arany, ezüst és bronzdiplomát osztottak ki, sőt még a rubin díj és a vándorserleg is gazdára talált.

 

 

“Borvirágos tavasz” Nyitott Pince rendezvény alkalmából Császártöltés pincesorain megrendezett Pincepörkölt Főző Verseny résztvevőinek a népi hagyományok ápolásáért és a gasztrokultúránk megerősítéséért a zsűri, Németh József Venesz díjas séf vezetésével a következő díjakat osztotta ki:

 

Bronz diploma:

Gatter Pince

Csákó Csaba

Szeitz Pince

Pittenauer Pince

 

Ezüst diploma:

Székelyi Pince

Frick Pince

Mendler Pince

Schindler Pince

 

Arany diploma:

Sebestyén Pince

Szemerey Pince

Góhér Pince

Berger Pince

 

Rubin díj:

Berger Pince

 

Vándorserleg:

Szemerey Pince


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

1 × 4 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST