A szilveszteri ünneplés jelentős stresszt okozhat az állatok számára

Írta ekkor 2023-12-28

A szilveszteri ünneplés és a tűzijátékok sok örömet jelenthetnek az emberek számára, de sajnos sok háziállatnak okoznak stresszt és szorongást.

Forrás: Összefogás Az Állatokért Kalocsa

Ezen időszakban fokozott figyelmet igényelnek háziállataink. Békési Mariann, az Összefogás Az Állatokért Kalocsa Alapítvány elnöke a KORONAfm100-nak mondta el, hogy miért is kell körültekintőbbnek lennünk ebben az időszakban. Nem minden állat szereti a hangos zajokat, fényvillanásokat. Szilveszterkor a tűzijátékok és petárdák rendkívül ijesztőek lehetnek állataink számára. Békési Mariann azt is hozzátette rádiónknak, hogy előfordulhat, hogy az állatok ilyenkor sokkos állapotba kerülnek.

Békési Mariann azt is elmondta a KORONAfm100-nak, hogy a szilveszteri időszak nagyon megosztó a kisállattartók körében is. Sokan gondolják úgy, hogy házikedvenceik biztonságban vannak, azonban akkor sem javasolt egyedül hagyni őket, hiszen így előfordulhat, hogy elszöknek. A szilveszteri este így sokszor megnövekedett állatmenhelyi teherrel jár. Éppen ezért ebben az időszakban is fontos segítséget nyújtani a menhely számára, önkéntességgel, adományozással, vagy akár örökbefogadással. Békési Mariann hozzátette, a felelős állattartók ebben az időszakban sokszor inkább otthon töltik a szilveszteri éjszakát.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenegy + 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...