A színház és a volt Tiszti Klub egy részét is megkapják ősztől a néptáncosok

Írta ekkor 2021-06-02

Május 21-én délelőtt Fehérvári Istvánnal, a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola vezetőjével, és Illésné Koszta Krisztinával, az iskola néptánc tanszakjának vezetőjével közösen egyeztetett dr. Filvig Géza polgármester arról, hogy hol tarthatnák ősztől megfelelő körülmények között próbáikat a kalocsai néptáncosok.

Erre több okból is szükség volt. Egyfelől a táncosoknak korábban otthont adó Ifjúsági házból ideiglenesen óvodát alakítanak ki, az azóta használt, volt könyvtár épület pedig nem felelt meg erre a célra.

Több felmerülő lehetőség közül, végül a Városi Színház és a volt Tiszti Klub épülete mellett döntöttek az illetékesek. Ezek az ingatlanok ugyanis minden tekintetben megfelelnek a tánctársulatok szükségleteinek – újságolta örömmel rádiónknak Illésné Koszta Krisztina.

 

 

 

Illésné Koszta Krisztina, a Kalocsai Liszt AMI igazgatóhelyettese kiemelte, hogy az említett épületegységekre nem csak azért volt szükség, hogy a nagy létszámú táncosközösségek próbahelyszínei adottak legyenek. Az utóbbi hónapok során a táncosok sokmilliós értéket képviselő viseleteit sem tudták megfelelően tárolni. Az őszi helyszínváltásokkal ez a probléma is rendeződni fog – mondta.

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

négy × 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST