Alapkőletétel az ANDA Group cégcsoportnál – 4 milliárd Forintos beruházás veszi kezdetét

Írta ekkor 2022-01-13

Újabb mérföldkőhöz ért az ANDA Group cégcsoport – elkészült egy könnyűszerkezetes csarnok a kalocsai telephelyükön, de egy vadonatúj beruházás alapkövét is letették a mai napon.

 

Az ANDA Group cégcsoport 2014 októberében, 17 fővel kezdte meg működését a kalocsai telephelyén. A dinamikusan fejlődő cég mára már összesen 400 főnek biztosít munkát, a kalocsai telephelyen 160 főnek, amivel Kalocsa és térsége legnagyobb munkáltatóinak sorába lépett.

A fejlődés azóta is töretlen. A kezdeti üzemegységet gyorsan „kinőtte” az egyre bővülő csapat, így a 2017-ben 300 millió forintból felújított, 700 négyzetméteres, új emblémázó gépekkel ellátott gyártócsarnok átadása után 2018-ban az újabb gépbeszerzéseknek köszönhetően tovább bővült az emblémázó egységek sora.

A mostani esemény egyik apropóját adó 1.000 négyzetméteres, könnyűszerkezetes csarnok egy 170 millió forintos, teljesen önerőből megvalósított beruházás, mely a saját tervezésű, Kalocsán készülő Be Creative termékcsalád előállításához szükséges alapanyagok raktározását teszi lehetővé. A professzionális állványrendszerrel és targoncával felszerelt csarnokban 1.000 raklap tárolására van lehetőség. A beruházásnak köszönhetően nemcsak a munkafolyamatok, de a vevőkiszolgálás is gyorsul.

A fejlődés itt nem áll meg a cég életében, hiszen a soron következő beruházás középpontjában egy új, 11.000 négyzetméteres csarnok építése áll, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy a kalocsai telephely összetett logisztikai funkció ellátására is alkalmas legyen. A beruházás megvalósulásával a cég újabb gyártóegységekkel és egy 8.700 négyzetméteres logisztikai raktárral bővül, melyről a vezérigazgató András Attila árulta el a részleteket:

 

 

Az ANDA Group kalocsai telephelyén tartott ünnepségen Font Sándor országgyűlési képviselő is felszólalt, hiszen az új projekthez kapott kormányzati támogatást az ő jóvoltából nyerte el a cég.

A két ütemben megvalósuló, összesen 4 milliárd forintosberuházás első üteme a január 13-i alapkőletétellel veszi kezdetét. A mostani 2,2 milliárd forintos fejlesztés megvalósulásához az Anda Group cégcsoport a Pénzügyminisztérium Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében közel 940 millió pályázati támogatást nyert el.

 

 

A beruházás első üteme során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1.600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3.700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és terveink szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

A második ütemben a létesítmény egy 5.000 négyzetméteres logisztikai raktárral és modern logisztikai berendezésekkel bővül, és ekkor tervezzük az első ütemben szerkezetkészen átadott irodarész végleges befejezését is.

A beruházás jelentősége óriási mérföldkő a cég életében, hiszen a logisztika és gyártás a meglévő budapesti telephely mellett, a kalocsai telephelyre való kiterjesztésével, a belső folyamatok újratervezésével, a munka egyszerűbb és átláthatóbb, a vevőkiszolgálás pedig gyorsabb és professzionálisabb szintre emelkedik.

A fejlődés nemcsak az ANDA Groupnak, de Kalocsa városának és a térségnek is javára szolgál majd, hiszen az építkezésben több helyi vállalkozó bevonására is szükség lesz, illetve a beruházás további munkaerő bővítésre is lehetőséget ad. A fejlesztéseknek köszönhetően a kalocsai  telephely dolgozói létszáma a jelenlegihez képest további 40-50 fővel 200 fő fölé emelkedik majd.

A beruházás és az ahhoz kapcsolódó jövőkép előrevetíti, hogy a térség legdinamikusabban fejlődő cége stabil és hosszú távú biztos hátteret ad azoknak, akik dolgozóként szakértelmükkel, kitartó munkájukkal gazdagítják az ANDA Group csapatát.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

17 − hat =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST