Általános iskolások százait fogadták a kalocsai tanműhelyek

Írta ekkor 2019-04-17

Nagy volt a forgalom múlt pénteken Mócsy János utcában.

Itt rendezték meg ugyanis a mindenki számára nyilvánosan látogatható Szakmák éjszakáját megelőzően a kifejezetten pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat megszólító minibörzét.

Ebben a házigazda Bajai Szakképzési Centrum mindkét kalocsai tagintézménye, a Dózsa György és a Kossuth Zsuzsanna nevét viselő részt vett.

A helyszínre a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével érkeztek 6-7. osztályos diákok, összesen öt helyi és környékbeli iskolából.

Arról, hogy miért érdemes már ilyen fiatalon megszólítani a diákokat, Bársony István, a kamara pályaorientációs tanácsadója nyilatkozott rádiónknak.

 

Bársony István, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója elégedett az általuk szervezett programon megfordult érdeklődők számával.

Kiemelte, hogy ezeknek a gyerekeknek rövid időn belül dönteniük kell arról, hogy milyen irányban folytatják tanulmányaikat, a mostani börzéhez hasonló programokon szerzett élményeknek pedig ebben kiemelt jelentősége van.

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

5 × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST