Aranyat ér: Dr. Kovács Antal exkluzív életút interjú

Írta ekkor 2020-11-15

Ma is jelentkezünk „Aranyat ér” interjú-sorozatunkkal, amiben a helyi és környékbeli sportolók élettörténetét ismerheted meg közelebbről. Paksra utazunk, ahol köztudott, hogy a Judo élet nagyon meghatározó. Több Világ-, és Európa bajnokot nevelt már ki az egyesület, aminek alapításában a Kovács fivérek jelentős szerepet játszottak. Ma az ifjabbik élettörténetét hallhatod.

 

Dr. Kovács Antal, aki a Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja és számos szövetség oszlopos embere, eleveníti fel a sportolói múltját.
Nem tudatosan készült élsportolónak, a sikerek viszont gyorsan jöttek az életében. Mindössze 20 éves volt, mikor Barcelonában az olimpiai aranyat a nyakába akasztották. De ne rohanjunk ennyire előre, halljuk, milyen családi körülményekből indult, és milyen megahatározó élményekben volt része gyerekkorában

Dr. Kovács Antal 1972-ben született, minden ízében paksi, hiszen általános és középiskoláit is ott végezte.

2005 óta a paksi atomerőmű munkavállalója. Kezdetben az erőmű térségi kapcsolatrendszerének építésében, fejlesztésében segédkezett. Az itt megszerzett elméleti és gyakorlati tapasztalatnak köszönhetően 2012 óta az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikácsiós szervezetének, a Tájékoztató és Látogató Központnak a vezetője. Marketing kommunikáció szakos diplomáját a Pécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte, doktori fokozatát a Pécsi Tudományegyetem Regionális Gazadaság és Politika Doktori Iskolában 2010-ben. Szakdolgozatának és doktori értekezésének témája egyaránt az atomerőmű kommunikációja, társadalmi kapcsolatrendszere volt.

Magyarország egyetlen olimpiai cselgáncsozójának életében a kommunikációs karrier mellett a sportolói is fontos szerepet játszik, számos társadalmi funkciót elvállalt: 2008 óta az Atomerőmű SE vezetője, a MOB elnökségi tagja, a Magyar Judo Szövetség elnökségi tagja és a Pécsi Tudomány Egyetemen kommunikációs tárgykörben jelenleg is tanít.

 

képek: jochapress.hu; judo.hu; nemzetisport.hu; sportmenu.hu; sasszemklinika.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

négy × 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...