Átadták a Kunszt József-díjakat az ASTRICEUM Érseki Múzeumban

Írta ekkor 2022-05-17

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye huszadik alkalommal rendezte meg hétfőn az egyházmegye legrangosabb pedagógus kitüntetésének átadó ünnepségét.

A díjat Dr. Bábel Balázs érsek alapította 2001-ben néhai elődje, az oktatásért és közművelődésért, a magyar kultúráért sokat tevő Kunszt József kalocsai érsek emlékére, a főegyházmegye alapításának ezredik évében.

Az idei esztendőben öt pedagógus részesült a Kunszt József-díjban, melyek közül két kitüntetett is városunk hírnevét öregbíti.

Schuckné Balázs Ágnes, a kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium óvodavezetője a szerzetesi, míg Illés Péter, a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolájának igazgatója a világi kategória szakembereiként kapták meg az elismerést.

Az ünnepségen az alpolgármester Simon Zoltán elmondta, különleges alkalom ez, hiszen Kalocsa kiváló pedagógusait méltathatják.

 

fotó: Kalocsa Belvárosi Plébánia

Schuckné Balázs Ágnes a kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium óvodavezetőjének elismerésének átadása előtt az intézményvezető Kockás Emma Eszter nővér tárta a közönség elé a díjazott laudációját.

 

A főpásztor a díjátó ünnepség előtt személyesen találkozott és gratulált a kitüntetetteknek. Köszöntőjében megfogalmazta, hogy a pedagógusokra nagyon nagy szüksége van a társadalomnak és az Egyháznak egyaránt.

A rendezvényt P. Nagy Attila piarista atya, a Piarista Rend Kecskeméti Rendházának házfőnöke ünnepi beszédével nyitotta meg, zárásként pedig a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium diákjainak színvonalas zenés-táncos előadását hallgathattuk meg.

Az átadó hosszabb verzióban a hétvégi Turmix c. műsorunkban lesz majd hallható.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

10 + 11 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...