Bábvarázs előadásokat élvezhetnek az óvodások

Írta ekkor 2021-06-13

Kalocsa Város Óvódáiért Alapítvány támogatási igényt nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumához Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása program keretében kiírt pályázatra.

Az alapítvány az elnyert pályázat keretében kötelezettséget vállal a magyar kulturális örökség megőrzésére, annak gazdagítására és korszerű formában való továbbművelésére, a felnövekvő nemzedékekkel való élő kapcsolat folyamatos fenntartására, a nemzetmegtartó pozitív magatartásminták átörökítésére, valamint a közösségi létforma aktív megélésének elősegítésére.

A megvalósítás során a bábozás világával ismerkednek az óvodáskorú gyermekek „Bábvarázs” elnevezésű programsorozat keretében, amatőr bábcsoportok előadásában. Bevonásra kerülnek a program iránt érdeklődő kalocsai járásban lévő óvodák nagycsoportos gyermekei is.

Az előadások helyszíneit a kalocsai óvodák és a solti óvoda biztosítja. Katus Györgyné óvodavezető elárulta, az időpontokat június hónapra terveztük a nemzeti összetartozás ünnepéhez kapcsolódóan.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

9 − négy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST