Bács-Kiskun Vármegye összes kórházának vezetősége tett látogatást Bábel érseknél

Írta ekkor 2023-04-08

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye régóta komoly kapcsolatokat ápol a területén működő kórházakkal, valamint az orvosokkal, ápolókkal, mindazokkal, akik a szenvedők és betegek segítségére vannak.

Erre a célra hozta létre Bábel Balázs érsek a főegyházmegye „Kéz a kézben” Kórházlelkészi Szolgálatát is. Idén az Érseki Könyvtár időszaki kiállítása is az orvoslás történetére fókuszál.

Április 4-én Bács-Kiskun Vármegye összes kórházának vezetősége látogatást tett a főpásztornál a közös munka sikerét előmozdítva. Kecskeméten, Kiskunhalason, Kiskunfélegyházán, Baján és Kalocsán működnek kórházak, melyek mindegyikében megoldott a papi ellátás.

Az egészségügyi intézmények mindenhol együttműködnek abban, hogy a betegek és a szenvedők lelki segítséget is kaphassanak.

A kórházi vezetők miután az érsekatyával tárgyaltak, megtekintették az orvostörténeti tárlatot, majd meglátogatták az Astriceum Érseki Múzeumot és a kalocsai Nagyboldogasszony Főszékesegyházat. Itt a főpásztorral közösen imádkoztak a betegekért, a gyógyítókért és ápolókért, valamint a hozzátartozókért.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

1 + 18 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...