Balotaszállási állatkínzás: kalocsai szervezet is állást foglalt

Írta ekkor 2019-08-10

Több tízezer követővel bíró oldalán tett közzé állásfoglalást a kalocsai Összefogás Az Állatokért Alapítvány a közelmúltban történt, balotaszállási állatkínzó nő ügye kapcsán, aki kilométereken át vontatta autója mögé kötözött kutyáját, majd az állat elpusztult.

A kalocsai szervezettel egyetemben az országból harminc hasonló egység sorakozott fel az állásfoglalás mögé, amely deklarálja, hogy bár az Országgyűlés 2004. április 24-től bűncselekménnyé nyilvánította az állatkínzást, az azóta hozott ítéletekben kiszabott büntetéseknek nincs elrettentő ereje.

Emlékeztetnek több – brutálisan – kivégzett négylábú esetére, amely többek között Fadd-Domboriban, Dencsházán, egy kutyabarátnak hirdetett panzióban, legutóbb pedig Balotaszálláson történtek.

Az online állásfoglalás mögött felsorakozó szervek, köztük a kalocsaival, követelik, hogy az ügyészség eljárása során vegye figyelembe az állatok védelméről szóló törvény preambulumát, valamint teljes mértékben a büntetés céljaira és a kiszabás szempontjaira vonatkozó Btk. előírások érvényesülését, valamint kérik, hogy az állatkínzást szankcionálják letöltendő szabadságvesztéssel, vagy elzárással.

Ezt azzal indokolják, hogy az ilyen ügyekben eddig meghozott enyhe ítéleteknek nincsen visszatartóereje.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

1 × 4 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST