Bögrés amerikai palacsinta: a jól bevált alaprecept

Írta ekkor 2021-07-24

Az amerikai palacsinta kisebb és vastagabb, mint a miénk, és legtöbbször gyümölccsel, szósszal, lekvárral, juharsziruppal vagy vajjal tálalják. A sütőportól finom puha, lágy lesz a tésztája. Míg mi elsősorban desszertként kínáljuk, addig az amerikaiak reggelire fogyasztják.

Hozzávalók 12 darabhoz:

1 bögre tej

1 bögre liszt

3 teáskanál olvasztott vaj

1 db nagy tojás

1 evőkanál cukor

1 csomag sütőpor

1 csipet só

Keverd össze egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot. Add hozzá a tejet, a tojást és az olvasztott, de nem meleg vajat, majd robotgéppel dolgozd simára a masszát. Akkor jó, ha a tészta sűrű, lágy. Ha szükséges, hígítsd tejjel, vagy sűrítsd liszttel.

Egy serpenyőben forrósíts fel kevés olajat, majd csorgass bele körülbelül fél merőkanál tésztát. Süsd kis lángon a palacsintát körülbelül egy percig – amikor buborékok jelennek meg a tetején, határozott mozdulattal fordítsd meg, és süsd aranybarnára a másik oldalát is. Egyszerre legalább két-három palacsintát tudsz sütni. Pakold a tésztákat egymásra, és már tálalhatod is.

Jó étvágyat! 

Forrás: femina.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

20 − 19 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST