Bögrés amerikai palacsinta: a jól bevált alaprecept
Írta Lukács Kataekkor 2021-07-24
Az amerikai palacsinta kisebb és vastagabb, mint a miénk, és legtöbbször gyümölccsel, szósszal, lekvárral, juharsziruppal vagy vajjal tálalják. A sütőportól finom puha, lágy lesz a tésztája. Míg mi elsősorban desszertként kínáljuk, addig az amerikaiak reggelire fogyasztják.
Hozzávalók 12 darabhoz:
1 bögre tej
1 bögre liszt
3 teáskanál olvasztott vaj
1 db nagy tojás
1 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Keverd össze egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot. Add hozzá a tejet, a tojást és az olvasztott, de nem meleg vajat, majd robotgéppel dolgozd simára a masszát. Akkor jó, ha a tészta sűrű, lágy. Ha szükséges, hígítsd tejjel, vagy sűrítsd liszttel.
Egy serpenyőben forrósíts fel kevés olajat, majd csorgass bele körülbelül fél merőkanál tésztát. Süsd kis lángon a palacsintát körülbelül egy percig – amikor buborékok jelennek meg a tetején, határozott mozdulattal fordítsd meg, és süsd aranybarnára a másik oldalát is. Egyszerre legalább két-három palacsintát tudsz sütni. Pakold a tésztákat egymásra, és már tálalhatod is.
Jó étvágyat!
Forrás: femina.hu