Böjtölsz? A húsmentes rakott padlizsán ínyedre lesz

Írta ekkor 2021-02-20

 A változatos táplálkozás elengedhetetlen, főleg a negyven napos böjt idején, amikor mellőzzük a húsok fogyasztását. Ha eddig nem, vagy csak ritkán fogyasztottunk padlizsánt, itt az ideje kipróbálni ezt a receptet. A rakott padlizsán laktató, finom és még csak nem is bonyolult recept.

(fotó: mindmegette.hu)

Rakott padlizsán

Hozzávalók:
• 2 db nagyobb padlizsán
• 3 db hagyma
• 3 db pritaminpaprika
• 3 db nagy paradicsom
• 250 g sajt, reszelve
• 450 g tejföl
• 400 g jázminrizs
• só és bors ízlés szerint
• olaj

Elkészítés:
Mossuk meg, karikázzuk fel, majd sózzuk meg a padlizsánokat.
Hagyjuk állni egy rövid ideig, míg levet ereszt.
Közben főzzük meg a rizst, aztán pirítsuk meg olajon a padlizsánkarikák mindkét oldalát.
Vegyünk elő egy hőálló edényt, rétegezzünk az aljára a padlizsánból, jöhet rá a rizs, a felkarikázott hagyma, a felkarikázott paprika és a felkarikázott paradicsom.
Folytassuk addig a rétegezést, amíg az alapanyagok elfogynak.
A tetejét kenjük meg tejföllel, szórjuk meg sajttal, és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Süssük körülbelül 30 percig.

Jó étvágyat! 🙂 

Forrás: origo.hu.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

17 + tizenegy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST