Bővül az időkorlátos parkolók száma Kalocsán

Írta ekkor 2020-10-05

A “Szolgáltatóház” és a Posta mögötti parkolók egy része időkorlátos lesz.

A múlt héten eldőlt: Kalocsa belvárosában még több parkolóhely lesz időkorlátos. Ahogy azt már tapasztaltad, a Szent István király utca egy részén, és a volt “Duna áruház” előtt két órás, időkorlátos parkolás volt eddig is megengedett. Ezt Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2020, szeptember 29-i ülésén, az előterjesztés elfogadott rendeletben tovább bővítette.

“A belváros egy részén, Ady utca, Hunyadi utca, Grósz utca, Negyvennyolcasok tere és a Szent István király út (“sétáló utca”) környezetében, a továbbra is fennálló parkolási anomáliák, valamint a jelenlegi parkolás helyzet javítása érdekében szükséges volt ismét felülvizsgálat alá vonnia jelölt utcák és terek parkolási rendszerét.

Új zónát javasolt létrehozni az Arany János utca – Hunyadi János utca által ölelt jelenlegi várakozóhelyek egy részén (posta mögötti terület), valamint a Hunyadi – Grősz utca által ölelt parkolóban (volt szolgáltatóház mögött) mely helyen gyakorlatilag napközben a telített parkolók miatt nincs lehetőség a várakozásra.” (idézet az előterjesztésből: a szerk.)

Az intézkedés nevember 1-től élesedik, így a ma reggeli KORONAcafeban Dr. Filvig Géza volt a vendégünk, aki minden fontos részletre felhívta ezzel kapcsolatban a figyelmet és kitért arra is, milyen mértékű szankcióval sújtható az, aki megszegi a várakozás szabályait.

Ha lemaradtál volna róla, hallgasd vissza teljes egészében:

 

Címkék:

Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

18 − tizenhat =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST