Brutális állatkínzás miatt emeltek vádat egy hartai férfi ellen Kalocsán

Írta ekkor 2020-11-24

A Kalocsai Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020. április végén Harta -Nagykékesen  a szomszédja tyúkjait megfojtó kutyáját egy baltával többször fejbe ütötte, majd az állatot egy lánccal a motorkerékpárja után kötötte és kihúzta a közelben lévő tóhoz.

A vádirat szerint a vádlott 2019 nyarán vásárolt egy staffordshire bull terrier szuka kutyát, az állatot a Harta melletti nagykékesi lakóházának udvarán láncon tartotta. A kutya 2020. április 30-án kora délután átszökött a szomszéd ház udvarára, ahol megfojtott három tyúkot. A vádlott ekkor nem volt otthon, ezért a szomszéd telefonon értesítette a történtekről és az állatot a láncánál fogva hazavezette.

Miután a vádlott hazaért, elővett egy baltát, majd megragadta a kutya nyakán lévő láncot és a jobb kezében lévő balta élével többször fejen ütötte az ebet azért, hogy elpusztítsa. Az állat próbált szabadulni, de nem tudott megmozdulni. A vádlott rálépett a lábaira, hogy ne tudjon elmenekülni és tovább ütötte a baltával.

Ezután a vádlott a kutyát a nyakán lévő lánccal kihúzta az utcára és a láncnál fogva a segédmotorkerékpárja után kötötte. A vádlott a járművel a házától mintegy 1 km-re lévő Kékesi-tó melletti nádashoz húzta az ebet. Útközben az állat próbált felállni, dobálta magát, de a motorral nem tudott lépést tartani. A vádlott végül a tó déli oldala melletti úttesten megállt és a kutyát a láncánál fogva a nádas széléig húzta. Itt leszedte róla a láncot, majd az állatot hátrahagyva hazamotorozott. Az állat másnap visszament vádlott házához.

A kép illusztráció!

A Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói értesítették egy állatvédő alapítvány munkatársait, akik a sérült ebet állatkórházba szállították, ahol meggyógyították. Az állatot ezután örökbe fogadták. Az embertelen módon végrehajtott állatkínzás a kutyának különös szenvedést okozott.

A büntetett előéletű, szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

három × 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...