Brutális bántalmazás miatt került letartóztatásba három sükösdi férfi

Írta ekkor 2021-03-12

Bajai Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta három sükösdi fiatalember letartóztatását, akik 2021. március 6-án egy lány segítségével Sükösd külterületére csaltak egy fiút, akit egyikük brutálisan bántalmazott.

A megalapozott gyanú szerint a három fiatalember 2021. március 6-án a délelőtt az egyikük barátnője, egy sükösdi lány segítségével Sükösd külterületére, a futballpálya közelébe csalta a lány egyik fiú osztálytársát.

Bosszút akartak állni a sértetten azért, mert a fiú korábban chatelt a lánnyal.

A gyanúsítottak a gépkocsijukkal bevágtak a szintén autóval érkező sértett elé és megállásra kényszerítették. A sértettet a helyszínre csaló lány barátja beült a sértett autójának jobb első ülésére és ököllel többször megütötte a sértett arcát. Még az indítókulcsot is kivette a sértett gépkocsijából, hogy ne tudjon elmenekülni.

Ezután a sértettet bántalmazó gyanúsított kiszállt a járműből, kirángatta a sértettet és tovább verte, ököllel az arcát, fejét ütötte. A sértett nem mert védekezni, mert látta, hogy bántalmazója mögött áll annak bátyja és a harmadik fiatalember. Biztos volt benne, hogy ha visszaüt, hárman verik tovább.

Amikor a bántalmazó látta, hogy a sértett már alig áll a lábán és erősen vérzik, abbahagyta a verést. Távozása előtt tovább szidalmazta a sértettet és felszólította, hogy hagyja békén a barátnőjét. Ezután a harmadik fiatalember a sértett lába elé dobta az elvett indítókulcsot, majd a gyanúsítottak és a lány elhajtottak a helyszínről.

A sértett a bántalmazás miatt 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, az állkapcsa eltört, deformálódott, a sérülést sebészeti úton kellett ellátni. A bajai rendőrök március 10-én elfogták a gyanúsítottakat és minősített súlyos testi sértés, valamint személyi szabadság megsértésének bűntette miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként. A rendőrök kezdeményezték az őrizetbe vett három férfi letartóztatását is. A lány bűntársat szintén kihallgatták gyanúsítottként, ő szabadlábon védekezik.

A Bajai Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, mert a bűncselekmények súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt alappal tartani kell attól, hogy a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. Ezen kívül a bizonyítás veszélyeztetésének lehetősége és a bűnismétlés veszélye is a letartóztatásuk elrendelését indokolja.

A Bajai Járásbíróság nyomozási bírója 2021. március 12-én a bizonyítás veszélyeztetésére figyelemmel elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A végzés nem végleges, mert az ügyész a másik két letartóztatási ok megállapítása végett, a gyanúsítottak és védőik pedig a szabadlábra helyezésükért fellebbeztek.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

egy × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST