A szilveszter sztárja a Bólé!

Írta ekkor 2019-12-30

Sok-sok gyümölcs, bor és pezsgő: máris kész a szilveszteri ital, ami nélkül nem búcsúzhat az óév.

Íme egy bevált bólérecept, ami garantáltan feldobja az estét:

Hozzávalók 

5-6 darab karikára vágott narancs (régen a szüleim vérnarancsot használtak, én nem kaptam, de a sima naranccsal is jó)

1-2 felkarikázott citrom

25-30 dkg porcukor (aki nem akar cukrot, mézet is használhat)

1 liter rizlingbor

1/2 liter egri bikavér (vagy más vörösbor)

1-2 pohár konyak

1 üveg pezsgő

Elkészítés: 

A gyümölcsöket felkarikázva egy öblös tálba rakjuk, meghintjük cukorral. Fél órát állni hagyjuk, aztán ráöntjük az italokat, majd a hűtőbe tesszük. A pezsgőt csak fogyasztás előtt nem sokkal öntjük hozzá a lehűlt gyümölcsös boros italhoz, így a buborék csak később tűnik el.

A kész bólét ezután visszatehetjük fogyasztásig a hűtőbe, hogy az esti partira jó hideg legyen. Öblösebb poharakba merve fogyasztjuk.

A klasszikus alapot természetesen megspékelhetjük bármilyen otthon talált gyümölccsel is. Mehet bele meggybefőtt, ananász, esetleg mangó, gyümölcsmix, de még mazsola is – a variációk száma végtelen.

Egy a lényeg: pezsgő legyen benne, és mindenképpen hideg legyen.

Egészségedre!

Ha pedig jól jönne szilveszterkor az alkoholkalkulátor ITT megtalálod! 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

15 + tizennégy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST