Csapadékvíz-gazdálkodási program indul Hartán

Írta ekkor 2022-08-03

Harta Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be az úgynevezett TOP programra Csapadékvíz-gazdálkodás Hartán címmel.

A projekt keretében 56,5 millió Forint vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból többek között a már meglévő csapadékvíz hálózat fejlesztése valósul meg. A beruházás fő célja a már meglévő csapadékvíz hálózat fejlesztése, új csapadékvízgyűjtő- és elvezető hálózattal való kiegészítése, valamint az összegyűjtött csapadékvizek visszatartására, csapadékvíz tározó létesítése.

A Béke utca és Ady utca végénél a meglévő csapadékvíz elvezető rendszer nincs megfelelőn kiépítve, ezért a lehullott csapadék a lejtés miatt a magántelkekre folyik, és ott elöntést okoz. Az érintett területről a csapadékvizet egy megfelelő szintvezetéssel ellátott csapadékvíz csatornával fogják elvezetni a település szélére tervezett csapadékvíz tározóba. A tervezett víztározó kialakításával a csapadékvizek nagyobb része a településen fog maradni, visszatartásra kerül.

A fejlesztés eredményeként a problémás, belvízvédelmi készültséggel érintett helyek megszűnnek, a csatornahálózat összefüggő hálózatot alkot, és képes lesz a település érintett részének vízelvezetését ellátni.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

15 − négy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST