Csoda a “szomszédban”: megnyílt a Baba-Tár-Ház!

Írta ekkor 2019-12-18

Mi jut eszedbe először, ha azt hallod: Nemesnádudvar? Festői présházak? Színes folklórkincs? Néhány év, és minden bizonnyal ebbe a sorba lép majd a Baba-Tár-Ház néven nemrég megnyílt, különleges kiállítás is!

A festői szépségű és szórakoztató lehetőségeket is gazdagon kínáló kiállítótér minden bizonnyal méltó helyre kerül majd Nemesnádudvar turisztikai mágneseinek a listáján.

A Baba-Tár-Ház projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország Kormánya támogatásával valósult meg, hiszen 100 milliós nagyságrendű pályázati keret járult hozzá a nagyszabású beruházás sikeres kivitelezéséhez.

Fontos tudni, hogy a nemesnádudvari Baba-Tár-Ház sokkal több, mint látványos babakiállítás – mutat rá Dr. Kovács István polgármester, aki már most a nagymúltú helyi értékek lajstromán látja a falu legújabb attrakcióját. (Katt a lejátszó “play” gombjára!)

 

Dr. Kovács István nemesnádudvari polgármestertől Hermanutz Tamásné „Zsuzsa néni” veszi át a szót, aki nem csak az újonnan nyílt Baba-Tár-Ház tárlatvezetőjeként oszt meg sok-sok érdekességet a különleges gyűjteményről velünk.

A kiállítótérbe került alkotások java ugyanis édesanyja gyűjteményéből származik – derül ki vele készült riportunkból, ám ennél többet is mesél a kollekcióról – indítva az alábbi lejátszót!

 

A nemesnádudvari Baba-Tár-Házból Hermanutz Tamásné „Zsuzsa néni” által is nevesített muzeológus hölgyek közül Szabóné Bognár Anikó mesél a folytatásban a tárlat és a kiállítótér koncepciójának a megszületéséről.

Egyben a feketétől a szürkén át éteri tárlatvezetést is kapunk a hófehér szobákig, olvasósarokig és közösségi terekig – részletekért katt a “play-re” alább!

 

A nemesnádudvari Baba-Tár-Ház 2020-ban, vasárnap kivételével minden nap 8 órás nyitva tartással várja a látogatókat, de csoportokat előzetes egyeztetés (elérhetőségek itt) esetén akár a szünnapon is fogadnak.

Óvodásoknak és iskolásoknak, 18 éves korig, igény esetén külön csoportos foglalkozást, interaktív programot is tudnak biztosítani a kiállítás megtekintése mellett.

A foglalkoztatót és az interaktív elemeket pedig akár egyénileg is használhatják a vendégek – érdemes tehát akár családi, vagy csoportos-, esetleg osztálykirándulást odatervezni.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

17 − 10 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...