Cukkinis lecsó: könnyű, mégis laktató

Írta ekkor 2021-07-19

Itt a nyár, végre lehet akár minden hétvégén lecsót főzni. Ahány ház, annyi recept, de kísérletezz bátran: a klasszikus paradicsom-paprika keveréket nyugodtan dobd fel egyéb zöldségekkel is, az eredmény csak jobb lesz. A lecsó alá nem kell vizet önteni, mert a paradicsom hamar levet ereszt, így sűrű, szaftos egytálétel lesz a végeredmény.

Cukkinis lecsó: könnyű, mégis laktató

Hozzávalók:
25 dkg lecsópaprika vagy kaliforniai paprika
25 dkg paradicsom
2 cukkini
1 vöröshagyma
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál pirospaprika

bors
olaj
olívabogyó (elhagyható)
friss kenyér a tálaláshoz

fotó: femina.hu

Elkészítés:
A zöldségeket készítsd elő: mosd meg őket, a paprikát vágd csíkokra, a paradicsomot nagyobb darabokra, a cukkinit karikákra.

A vöröshagymát kockázd fel, és kevés olajon fonnyaszd meg.

Húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, majd dobd rá a zöldségeket.

Tedd vissza a tűzre, sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal és oregánóval, és kis lángon főzd az összes hozzávalót puhára.

A végén, ha szeretnéd, néhány szem olívabogyót is adhatsz hozzá. Friss, ropogós kenyérrel tálalva az igazi.

Jó étvágyat! 

Forrás: femina.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

hét − egy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST