“Dal-verslánc” a Magyar Kultúra Napján – itt hallgasd meg!

Írta ekkor 2021-01-26

A Magyar Kultúra Napja alkalmából egy úgy nevezett „Dal-versláncot” indítottunk a KORONAfm100-on, amely óriási sikert aratott. Szerettétek, vártátok, másnap megismételtük, de ha lemaradtál volna egy-egy szavalatról, itt meghallgathatod.

Január 22-én arra kértük  elsőként a város polgármesterét, Dr. Filvig Gézát, hogy nyissa a sort személyes kedvencével. A nap apropója adta lánc lényegét, hogy mindenki szavalja el a számára legkedvesebb dalt és meséljen a dalhoz fűződő emlékeiről, érzéseiről.

 1. Dr. Filvig Géza

Mielőtt Kalocsa első embere lerántotta volna a leplet választott daláról, amit el is verselt nekünk, a felkérésről és az útjára indított exkluzív “dal-verslánc” ötletéről kérdeztük:

Aztán lepleztük, kitől halljuk ezt a dalt

Hogy ki folytatja a dal-vers láncot? Azt a polgármester úr nevezte meg!

Rúzsa Magdi: Most élsz

 1. Viczay Endre

Polgármesterúr Viczay Endre optometristát, városunk ismert vállalkozóját kérte fel, hogy folytassa a láncot. Anélkül, hogy leleplezné, mely előadó dalát halljuk majd Tőle, mesélt arról, milyen élmények fűzik a dalhoz!

Te is kíváncsi vagy, ki az az előadó, akiért így rajong Viczay Endre mind a mai napig! Halljuk hát a választott dalt, versben!

Hogy kivel folytatódik a lánc? Halljuk Viczay Endrétől!

 1. Csapai Tamás

A Magyar Kultúra Napja alkalmából az úgy nevezett „Dal-versláncban” Viczay Endre előadásában Horváth Charlie dalát hallhattad. Endre Csapai Tamást jelölte, hogy folytassa a láncot! Tamás mesélt arról, hogy fogadta a felkérést és miért pont azt a dalt választotta, amit…

Melyik az a dal, ami ilyen sokat jelent Csapai Tamásnak, és amit most versben fogunk hallani Tőle:

Ki legyen a következő – tettük fel a kérdést Csapai Tamásnak is! Ő így felelt:

 1. Köteles István

A Magyar Kultúra Napja alkalmából indított kalocsai „Dal-versláncban” már hallottuk Filvig Géza polgármestert, Viczay Endrét és Csapai Tamást, aki városunk emblematikus zenészét a Dupla Kávé együttes énekesét, Köteles Istvánt kérte fel arra, hogy hozzá hasonlóan kedvenc dalát verselje el. István első körön arról mesélt hogyan fogadta a felkérést és milyen élmények ihlették azt a dalt, amelyet hallani fogsz Tőle.

Egy igazi Kötelesék-féle karantén üzenetet hallhatsz a Magyar Kultúra napja alkalmából éterbe hívott dal-versláncban, de melyik lesz ez a dal?

Már csak egy kérdésünk maradt, hogy Köteles István vajon kit jelölt meg, ki folytassa a KORONAfm100 dal-versláncát…

5. Köteles Cindy

A Dupla Kávé együttes frontembere a dalból adódóan lányát, Köteles Cindyt jelölte meg, hogy ő folytassa a sort. A zenész família énekesnőjét arról kérdeztük először, hogyan fogadta felkérésünket.

Cindy néhány mondat erejéig arra is kitért, mit jelent számára az Állj meg egy percre című dal, amelyet édesapjával közösen énekel és amelyet vers formájában hallhattál  Köteles Istvántól.

És hogy Cindy milyen dallal készült neked a Magyar Kultúra Napján? Máris hallhatod versben a dalát, előbb viszont a mű ihlette érzéseit osztja meg veled..

És hogy a dal-versláncban Köteles Cindy kit jelölt meg? Szerintem Te is kitalálod…

 1. Köteles Leander

A következő láncszemünk a Köteles zenész família újabb tagja, Köteles Leander, akit nem ért váratlanul nővére jelölése, de bevallotta, a rádió felkérésére fog először dalt verselni.

Talán nem fogunk meglepetést okozni, ha előre eláruljuk, hogy Leander a Leander Kills és az Amigod frontembere is egy saját szerzeményét adta elő neked a KORONAfm100on. Az énekest szintén megkérdeztük a dal történetéről, a hozzáfűződő érzéseiről.

Ahogy a dal-versláncban a Leandert felkérő nővére, Köteles Cindy is kiemelte, valóban hidegrázós dalszövegíró a kalocsai zenész. Akinél nem ér véget a sor, folytatjuk tovább, a Leander Kills énekese is megjelölt valakit, hogy saját kedvencét versben mondja el neked a KORONAfm100-on. De ki lesz Ő?

 1. Szattler Gábor

Köteles Leander Élet c. dalát hallottad a dalszerzőtől versben a Magyar Kultúra Napján. A kalocsai zenész egy régi barátját kérte fel, hogy folytassa a láncot.

Szattler Gábor egykor egy számítástechnikai üzletet üzemeltetett a városban, néhány éve a sors azonban elszólította Őt innen. Ennek ellenére szívesen fogadta a felkérést és mielőtt a saját kedvenc daláról mesélt volna, a rádión keresztül üzent az Őt jelölő Köteles Leandernek.

A dal-versláncban persze Szattler Gábor is előadta nekünk kedvenc dalát versben. De akkor melyik ez a banda, aki ilyen meghatározó volt a kalocsai srác fiatalkorában?

Miután Szattler Gábor az egykori kalocsai üzlet tulajdonos elverselte nekünk kedvencét, meg újraélte kicsit a Bonanza koncertek hangulatát, természetesen folytatta a sort, hogy kinek adja át a stafétát?

 1. Dr.Kasziba István

A KORONAfm100 „dal-versláncában” polgármester, optometrista, egykori üzletvezető és persze több zenész is elverselte kedvenc dalát neked a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Fentebb Szattler Gábor nyomta el a Bonanza dalát, ő kérte fel régi barátját, Ifj. Dr. Kasziba Istvánt, aki szintén kemény dalt választott.

Dr. Kasziba István, mint hajdani igazi rocker, igazi lázadó, úgy tolta le nekünk az említett Tankcsapda dalt, hogy közben az eredeti dal végig ott üvöltött a fülében! Figyeld!

Na hát így tolja egy metál-gyógyszerész-doktor! Hogy kivel folytatódik a sor, azt a végére Lukács Lacivá rekedt Kasziba Istvántól tudod meg!

 1. Hartman János

Megtisztelő számunkra, hogy ez a folytatólagos játék, ez a dal-verslánc így tetszett a résztvevőinknek, köszönjük nekik, remélem nektek is jó érzés hallgatni őket. Hogy mennyire megy a dal verselés egy sportvezetőnek? Azt máris megtudhatod, hiszen a nem rég Tankcsapdát nyomó Dr.Ifj. Kasziba István a Kalocsai Kézilabda Club elnökét, Hartman Jánost kérte fel, hogy folytassa a sort.

És hogy melyik az a banda, és melyik az a dal, amelynek minden egyes sorára érdemes odafigyelni a sportvezető szerint? Azt mondja el Hartman János!

Hát talán ennél jobb felvezető nem is kell, halljuk hát a Magyar Kultúra Napja alkalmából, hogy szól Kowalsky +a Vega meg a Lehetetlen nincs c. dal Hartman János előadásában.

Nagyon szép üzenete van a dalnak, nagyon szép végszó lenne, de nem ez a végszó, hiszen Hartman Jánosnak is meg kellett neveznie, hogy a Magyar Kultúra Napja alkalmából kit hallgatna meg a KORONAfm100 dal-versláncában.

 1. Kohány Gábor

A Magyar Kultúra Napja alkalmából éterbe hívott „dal-versláncban Hartman János, a helyi kézilabda klub elnöke egy másik sportvezetőnek dobta tovább a labdát. Kohány Gábor a Kalocsai FC első embere meglepődve, de szívesen fogadta a felkérést, melyben új oldaláról mutatkozik be ő is.

Kohány Gábor klubelnök egy igazi közönségkedvencet választott. Egy valódi szerelmi vallomást hallhatsz tőle a Magyar Kultúra Napja alkalmából, versben!

Így sem hallottunk még sportvezetőt, ugye? De hogy stílusosak legyünk, Kohány Gábornak is feltettük a kérdést, kinél pattogjon tovább a vers-labda?

 1. Markella Viktor

A KORONAfm100 dal-versláncában Kohány Gábor, a Kalocsai FC elnöke a sportvonalat követve a KFC vezetőségének egy másik tagját kérte fel ugyanerre.

Markella Viktort többen fiókvezetőként és sportemberként is ismerjük, nem hagyta ki a ziccert és egy igazi foci himnusszal viszi tovább a dal-versláncot.

Ha neked kellene megtippelned, hogy ezek után melyik dalt fogod versben hallani, biztosan nem hibáznál! Na de akkor halljuk Markella Viktort!

 1. Takács Renáta

A Magyar Kultúra Napja alkalmából szép hosszú dal-versláncot alkottak már olyan városunkbeliek, akiket ilyen témában, így megszólalni, versben még soha nem hallottál. Többen voltak zenészek köztük, akik bevallották, hogy még soha nem adták elő dalukat versben, de most megtették. És többen szerepeltek úgy, hogy a versekhez, zenéhez nem főzte őket eddig különösebben semmi, hiszen teljesen más területen, a sport területén érzik magukat a legjobban. Hartman János, a kalocsai kézisek elnöke, illetve a helyi labdarúgók vezetőségéből Kohány Gábor és Markella Viktor is szavaltak már.

Utóbbi pedig a sportvonalon maradva, Takács Renáta piloxing oktatót kérte fel, hogy folytassa a láncot. Reni pedig örömmel fogadta:

A KORONAfm100 dal-versláncában már több olyan témájú dalt hoztak neked résztvevőink, amelynek valamilyen pozitív üzenete van, főleg az elmúlt év történéseinek vetületében. Hogy Takács Reni számára melyik ez a dal? Mondja el ő maga!

A kalocsai piloxing edző pozitív üzenetét hallottad a Magyar Kultúra Napja alkalmából, versben! A végéhez közeledik mai exkluzív sorozatunk, Reni nevezte meg a dal-verslánc utolsó szavalóját.

 1. Gillich Panna

A KORONAfm100 sajátos, helyi dalversláncában olyan ismerős, helyi emberektől hallhattad kedvenc dalukat, akiket még soha semmilyen körülmények között nem. Többen ki is emelték, hogy utoljára általános iskolában foglalkozott a memoriterekkel, de a Magyar Kultúra Napját szívesen ünnepelték meg velünk ilyen módon.

Talán koreografálni sem tudtuk volna jobban a dolgot, hiszen úgy alakult, hogy a dal-verslánc utolsó szavalója, egy a helyi kultúrával nagyon szorosan összefűződő személy. Takács Renáta kiszemeltje az Impulzív Életmód Magazin főszerkesztője, újságírója, a Lélekmelegítők pódiumbeszélgetések szervezője, Gillich Panna.

És akkor halljuk a dal-verslánc utolsó „vers-dal-szemét” Gillich Pannától!

Alkalmi szavalóinktól a vers után mindig azt kérdeztük, ki legyen aki folytassa, kitől hallgatnák meg kedvenc dalukat ugyanilyen formában. De mivel Gillich Panna újságíró a dal-verslánc utolsó résztvevője, ezért tőle azt kértük, mint zárszó, visszautalva az általa választott Caramell dalra, mondja el, neki milyen álma vált valóra. Ezzel inspirálva Téged is, hogy amit elhatároztál, vidd is végig!


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

kettő × 5 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST