Diákolimpiai bajnok a Nagyasszonyunk Katolikus Iskola asztalitenisz csapata

Írta ekkor 2020-02-25

2020.február 20–23. között, Karcagon rendezték meg az Asztalitenisz Országos Diákolimpia döntőjét.

A KSE Asztalitenisz Szakosztály játékosai közül egyéniben és csapatban is voltak indulók.

Forrás: Farkas Zoltán

21-én, péntek délután Vida Zolta, a Nagyasszonyunk Katolikus Iskola tanulója, a III-IV. korcsoportos fiúk 19 fős mezőnyében, a “B” kategória bajnoki címéért szállt harcba.

Tavalyi ezüstérmének köszönhetően kiemelt csoportba került, ahonnan két ellenfelét legyőzve, első helyen jutott a nyolcas főtáblára. Az egyenes kieséses szakaszban újabb két mérkőzést nyert, így döntőbe jutott.

A fináléban szolnoki ellenfelét három szettben (11:9,11:9,11:4) maga-mögé utasítva sikerült elérnie célkitűzését, diákolimpiai bajnok lett.

Másnap, szombaton Győri Martin és Réfy Mór csatlakozott Zoltához, majd délelőtt 10 órától elkezdődött a III-IV. korcsoportos csapatverseny, “B” kategóriában.

Az induló tizenhat csapatot négy csoportba osztották. A kalocsai játékosok mindhárom rivális csapatot, meggyőző fölénnyel, 3:0 arányban győzték le. Minden csoportból az első kettő jutott tovább és játszott a négy közé jutásért.

A kieséses szakasz első mérkőzése sem okozott gondot, az újabb három-nullával a legjobb négy között voltak.

Az ezt követő elődöntő hozott némi izgalmat, de meglepetést nem, 2:1 a javunkra, döntőbe jutottunk.

Az utolsó mérkőzésen a korábbi csoportellenféllel, Siófok csapatával kerültek szembe a mieink. A fináléban nem sikerült megismételni a három-nullát, de a győzelmet semmi sem veszélyeztette, 2-1 arányban nekünk állt a zászló.

Ezzel a kiváló teljesítménnyel a 2019/2020. tanévi Diákolimpia bajnokcsapata a kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Iskola lett.

A legifjabb csapattag Réfy Mór volt, aki hat mérkőzéséből négyet nyert, első országos asztalitenisz versenyén jól teljesített.

Győri Martin hibátlanul szerepelt, az összes meccsét szettveszteség nélkül, magabiztosan nyerte meg.

Vida Zolta, a 2019-es év legjobb kalocsai utánpótlás asztaliteniszezője sem vesztett szettet ezen a napon, kiválóan játszott, megérdemelten lett kétszeres diákolimpiai bajnok.

Forrás: Farkas Zoltán

 

 

Forrás: Farkas Zoltán


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizennyolc + 10 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST