Díszpolgárt avattak Hajós Város napján

Írta ekkor 2019-08-22

Hajóson minden évben a Város napi ünnepséghez kapcsolódó, rendhagyó képviselő-testületi ülésen adományoznak városi kitüntetéseket. Díszpolgári címet háromévente ítél meg a grémium, míg a Hajósért-díjat évente átadhatja.

fotók: Estók Mihályné Szalczer Erzsébet – Facebook

Az idén díszpolgárt is avattak, így Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Manfred Hofelich, Hirrlingen testvérváros nyugalmazott polgármestere, és Alföldi Albert nyugalmazott népművelő után a helyi népművészet ikonja, Czifra Jánosné Szöllősi Mártával négyre emelkedett a díszpolgári címet viselők száma.

Estókné Szalczer Erzsébet polgármester rádiónknak elmondta, hogy a kitüntetett személyéről, akivel egyetemben „Hajós Városért” díjat vehetett át Mendler Ferenc harmonikás is, a képviselő-testület teljes egyetértésben döntött.

 

fotók: Estók Mihályné Szalczer Erzsébet – Facebook

Estókné Szalczer Erzsébet hajósi polgármester kiemelte, hogy az idei városnapi ünnepségen a Barokk Kastélyba ugyancsak kitüntetett Mendler Ferenc ma is virtuóza a gombos harmonikának.

Mint mondja, tudását örömmel adja át a felnövekvő nemzedéknek, ezzel is gondoskodva a népi hangszer művelésének életben tartásáról.

 

fotók: Estók Mihályné Szalczer Erzsébet – Facebook


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

öt × 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST