Egy hangszóróért rabolta ki egy férfi a 12 éves gyereket Bátyán

Írta ekkor 2023-02-10

A Kalocsai Járási Ügyészség rablás miatt vádat emelt egy fiatal férfival szemben, aki kivette a kiskorú kezéből a hangszóróját, majd az azt visszakérő gyermeket meglökte és megfenyegette.

A kép illusztráció.

A vádirat szerint a büntetett előéletű helybéli férfi még tavaly február végén a kora esti órákban, ittasan sétált Bátyán. Az egyik utcában felfigyelt két zenét hallgató fiúra, a 12 éves sértettre és 14 éves barátjára.

Az erős fizikumú vádlott a nála 25 centiméterrel alacsonyabb sértetthez lépett és kivette a kezéből az 1.000 forint értékű Bluetooth hangszóróját, egyúttal 100 forintot adott át a gyermeknek és kijelentette, hogy a tárgy így már az övé.

A kiskorú azonban bátran közölte a fiatalemberrel, hogy nem adja el neki a hangszórót ezért kérte, hogy adja vissza, azonban nem így tett, hanem először meglökte, majd meg is fenyegette és az eszközzel együtt távozott. Még aznap a késő esti órákban a jobb belátásra tért férfi elment a gyerek családjának házához és annak nevelőapjának visszaadta a hangszórót, így a kár megtérült.

Az ügyészség a gyanúsított személyt rablás bűntettével vádolja, ezért próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

négy × 3 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...