Éjszakai bringatúrán térképezheted fel Kalocsa és környéke fényeit

Írta ekkor 2022-08-09

A Tekerj a Zöldbe! sorozat elemeként a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország támogatásával már több bringatúra valósult meg az utóbbi időben helyi viszonylatban.

A kezdő és haladó bicajosokból álló lelkes csapatnak mozgalmasan telt eddig a nyár elkerékpároztak a Szelidi-tóhoz, Hajósra, a Keselyűs Hajózsiliphez legutóbb pedig a hartai Dunapartot vették célba.

A túravezető Halászné Turi Magdolna elárulta, hogy ezúttal nem mindennapi élményben lehet része annak, aki pénteken csatlakozik a Kalocsa és környékére szervezett esti tekeréshez.

Az ütemterv szerint az érdeklődők útba ejtik majd Foktőt, a meszesi Dunapartot, illetve az érseki város kivilágított nevezetességeit, sőt még Negyvenszállásra is kitérőt tesznek.

 

Halászné Turi Magdolna a péntekre tervezett esti bringatúra vezetője hangsúlyozta, hogy a korábbi több tíz kilométeres távokkal ellentétben egy viszonylag rövidebb szakaszt járnak be a résztvevőkkel, hiszen a sötétben szeretnék elkerülni a balesetveszélyes helyzeteket.

Mivel az út közel fele közvilágítás nélküli, de biztonságos szakaszon vezet ezért külön kérés mindenkitől, hogy világítással felszerelt kerékpárral menjen, a láthatósági mellény szintén jó szolgálatot tesz.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

kettő + 17 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...