Eladásra kínálja a Hunyadi Kollégium épületét Kalocsa

Írta ekkor 2022-11-30

A kalocsai Kossuth utca 14-16. cím alatti, nagymúltú, patinás épület eladásra kínálásáról döntött a napokban a városi képviselő-testület többsége.

Ugyan a kapcsolódó előterjesztést közel egy órán át tartó vita övezte a kormánypárti és az ellenzéki képviselők között, élesen bírálva a városvezetés azon törekvését, hogy a költségvetési nehézségeket ingatlaneladással fedje le, a vita zárásakor az előterjesztést jegyző dr. Filvig Géza polgármester úgy fogalmazott, nincs kényszereladási helyzetben Kalocsa.

Nem tagadta, hogy küzd anyagi kihívásokkal a város, de emlékeztetett, hogy a grémium elé került anyag a volt Hunyadi Kollégium épületére hasznosítási pályázat kiírásáról szólt – ez csak akkor jelent ingatlaneladást, ha arról később ismét határoz a testület.

 

Dr. Filvig Géza kalocsai polgármester képviselői kérdésekre reagálva kiemelte a tárgyalt napirend tartalmából, hogy a többség által elfogadott döntés nyomán beérkező, leendő pályázók beadványai láttán tisztul majd a kép a kollégiumépület jövőjét tekintve.

Akkor derülhet ki ugyanis, hogy hogyan hasznosulhat egy majdani tulaj kezelésében az épület.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

16 − 15 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...