Enyhítették a fiát megölő jánoshalmi apa büntetését

Írta ekkor 2018-12-05

Tíz évről nyolc és fél év börtönre enyhítette másodfokon a Szegedi Ítélőtábla annak a jánoshalmi férfinak a büntetését, aki tavaly egy vita során egy késszúrással megölte saját fiát. A családra korábban is jellemző volt, hogy a konfliktusokat erőszakos módon oldották meg. A férfiak rendszeresen fogyasztottak nagyobb mennyiségű alkoholt, ha részegek voltak, vitáik tettlegességig fajultak.

A vádbeli napon a fiú és ismerősei a férfi jánoshalmi családi házában borozott, mire az ittas apa hazaérkezett a munkából. Haza is több üveg bort hozott, egyet a szobában italozóknak adott, míg ő a konyhában ivott tovább. Fia kábítószert is fogyasztott. Délutánra már csak a vádlott, a fia és még egy személy maradt a házban. Fia kiment a konyhába, és dulakodni kezdett apjával. A vádlott felkapott az asztalról egy kést, majd az udvaron folytatták a verekedést, mely közben mellkason szúrta a fiát. A mentősök megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül, a férfi a helyszínen meghalt.

K. J. a nyomozás során elismerte bűnösségét, és azzal védekezett, hogy a fia támadt rá ittasan, ő csak védekezett. A Kecskeméti Törvényszék áprilisban tíz év börtönre ítélte, a döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott jogos védelmi helyzetre hivatkozva felmentésért fellebbezett. A Szegedi Ítélőtábla úgy ítélte meg, hogy – tekintettel az ügy összes körülményére, a korábbi családi konfliktusokra, amelyeknek az apa elszenvedő alanya volt – a törvényszék túl súlyos büntetést szabott ki, amelynek indokolt az enyhítése. Így a 10 évből 8 és fél börtönbüntetés lett.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenegy − tizenegy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST