Építési munkák kezdődnek a Szentháromság téren

Írta ekkor 2019-05-06

Elkezdődtek az építési munkálatok a kalocsai Szentháromság téren.

Erről a beruházást jegyző érsekség szakember nyilatkozott rádiónknak.

Az idei évre első ütemben készre jelentendő beruházásra legutóbb az ott végzett fakivágások nyomán kapta fel a fejét az internet népe, amelynek a miértjeire is választ kaptunk.

Vörös Márta főegyházmegyei főépítész hangsúlyozta, hogy a földben lévő közművekkel ugyan meggyűlt a bajuk, ez mára rendeződött és a tér mostantól folyamatosan tisztul majd, lépésről lépésre közelebb kerülve a burkolásra kész állapotig, amelyet az ASTIRCEUM Érseki Múzeum és az érseki kastély által közrefogott saroktól kezdenek majd.

Ennek egyik szemmel látható nyoma, hogy már le is bontották az anno oda épített ideiglenes kőtárat, amelyben a feltárások nyomán előkerült kőleleteket tartották eddig.

 

Vörös Márta főegyházmegyei főépítész biztosított, hogy minden egyes kivett fát pótolni fognak, amikor a hotelépület előtt történt kivágásokról kérdeztük.

Mint mondta, gondjuk volt a Liszt Ferenc szobor körüli gesztenyefák egészségére is, és a tér képével harmonizáló növények kerülnek majd oda, ahogy a beruházás kivitelezése halad.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

1 + kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST