Erre figyelj tonerek, festékkazetták és tintapatronok kiválasztásakor!

Írta ekkor 2021-11-29

A nyomtatás elengedhetetlen eszközei a tonerek, a festékkazetták és a tintapatronok. Rendkívül körültekintőnek kell lenni a vásárlás során, ugyanis a nem megfelelő változat technikai és minőségi problémákat eredményezhet. Összegyűjtöttük, hogy mire kell figyelni a választás során.

Gondos körültekintést igényel a választás

A kiváló nyomtatási minőség csakis kompatibilis, megbízható minőséget képviselő tonerekkel, festékkazettákkal és tintapatronokkal érhető el. Szóval gondos körültekintést igényel a választás. Elsőként azt kell megnézni, hogy az adott nyomtatóhoz melyik változat szükséges. Ha sikerült megállapítani, hogy az adott készülékhez toner, festékkazetta, vagy pedig tintapatron kell, akkor arra kell választ találni, hogy színes vagy fekete változat szükséges-e. Ha csupán szövegek kinyomtatásához kell, akkor elegendő a fekete szín. Amennyiben képek és különféle ábrák kerülnek kinyomtatásra, mindenképpen a színes változatot érdemes beszerezni. A döntés során fontos tisztában lenni azzal, hogy a színes nyomtatás mindig drágább, mint a fekete. Ezután a megfelelő méretet kell meghatározni. Ez kideríthető a készülék felhasználói kézikönyvéből. Ha nincs már meg ez a könyv, a készülék pontos megnevezésének ismeretében, némi internetes keresgélés által is könnyen kideríthető. Ezt követően azt kell eldönteni, hogy originális, alternatív vagy prémium változatra van-e szükség. Például a népszerű Brother toner esetében is választhatunk mindhárom közül.

Népszerűek az alternatív lehetőségek

Az alternatív lehetőségek választása azok számára javasolt, akik költséghatékony megoldást keresnek. Miért olcsóbbak ezek a változatok? Mert nem a nyomtató gyártója, hanem egy független cég állítja elő. Az ilyen tonerekkel, festékkazettákkal és tintapatronokkal komoly összegeket lehet megtakarítani. Az alternatív változatok esetében mindenképpen figyelni kell a választás során arra, hogy a gyártó garanciát vállaljon az adott termékre. Csupán garancia esetén lehet bízni abban, hogy a kiválasztott termék ugyanúgy működik és ugyanolyan minőséget képvisel, mint az eredeti. Garanciával rendelkező, alternatív Canon toner is egyszerűen beszerezhető. Az említetteken kívül az is fontos, hogy az adott termék milyen oldalmennyiség kinyomtatásához elegendő. Nyilvánvalóan az a jó, ha ez az érték minél nagyobb.

A fotó forrása:
FabrikaSimf / Shutterstock.com

– Publikálta: Vörös István; szerző: vendégszerző / fizetett tartalom –


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

5 × egy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST