Ezeréves találkozás a Szent István király templomban

Írta ekkor 2019-08-21

Amint arról híreinkben korábban beszámoltunk, történelmi jelentőségű találkozást készített elő az augusztus 20-i ünnep előestéjén a kalocsai Szent István király templom.

Ekkor fogadták be ugyanis a már ott őrzött Szent István király-csontereklye mellé Szent Asztrik koronahozó kalocsai érsek ereklyéjét.

Ahogyan Dr. Mészáros István, a templom igazgatója rádiónknak elmondta, történelmi jelentőségű találkozás volt ez, és a kalocsai Nagyboldogasszony Főszékesegyház után immáron a jezsuita templom is egy helyen őrzi a két történelmi szent földi maradványait.

 

Dr. Mészáros István kalocsai templomigazgató az augusztus 19-i szertartás kapcsán úgy fogalmazott, hogy az esemény célja a „lélekébresztés”.

Ennek jótékony hozadékát reméli abban testet ölteni, hogy Kalocsa és a szállások hívei ráébrednek gazdag örökségük jelentőségére.

 


Olvasói kommentek
  1. Csáki István   Ekkor   2019-08-26 - 12:56

    Keresztény emberként kérdezem, mit keres két gépfegyveres katona a templomban?

  2. Szalai Imre   Ekkor   2019-08-27 - 17:17

    A történelemben nem először jár együtt a kereszt és a fegyver, másként mondva az egyház és a hatalom. Mindig csúnya vége lett. Ezzel nem szeretném megbántani az igazi, őszinte hívőket.

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

egy × 3 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...