Farsangi desszert másképp: Fánkmuffin a láthatáron

Írta ekkor 2021-01-16

A fánkmuffin egy fahéjillatú hibrid desszert, amelynek olyan az íze, mint a fánknak, de nem olajban sütjük ki őket, hanem sütőben, muffinformában. De hogyan is készül pontosan? Olvasd el a receptet, és próbáld ki még ma!

 

Fánkmuffin

Hozzávalók:

57 g margarin

50 g növényi olaj

99 g kristálycukor

71 g barna cukor

két nagy tojás

1 és ½ teáskanál sütőpor

egy csipet szódabikarbóna

1 teáskanál szerecsendió

1 teáskanál fahéj

egy csipet só

1 teáskanál vaníliakivonat

319 g liszt

227 ml tej

Hozzávalók az öntethez:

3 evőkanál olvasztott vaj

3 evőkanál cukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

Ezután kenjünk ki egy muffinformát vajjal vagy olajjal.

Egy keverőtálban dolgozzuk össze a vajat, a növényi olajat és a kristálycukrot.

Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat, utána a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a szerecsendiót, a fahéjat és a vaníliát.

Adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a liszt felét, aztán a tej felét, a maradék lisztet, végül a maradék tejet.

Öntsük hozzá a barna cukrot is, és jól dolgozzuk össze.

Kanalazzuk a tésztát a muffintepsibe, majd süssük 15-17 percig.

Amint letelt az idő, a fánkmuffin pedig jól átsült, vegyük ki a sütőből.

Kenjük meg olvasztott vajjal, míg meleg, és szórjuk meg cukorral.

Ha szeretnénk, meghinthetjük egy kis fahéjjal is.

Forrás: origo.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

10 + 10 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST