Felavatták a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület új otthonát

Írta ekkor 2022-12-19

Mint emlékezetes, a Kalocsai Hagyományőrző Egyesületnek az általa korábban használt, Érsekkerttel szomszédos közösségi házból új ingatlanba kellett költöznie, hogy az említett épület valamennyi civil szervezet számára egységesen elérhetővé váljon.

Nem mentek azonban messzire hagyományőrzőink, szó szerint egy sarokkal költöztek távolabbra, a megüresedett, volt Kunszt utcai óvoda épületébe, amelyet a hétvégén avattak fel, mint új hagyományőrző házat.

Az esemény rangját az ott felsorakozott prominens vendégek is emelték, köztük a megyei és helyi vezetés elöljárókkal, valamint a népművészet területén elismert szakemberekkel.

A ház ünnepélyes megnyitásakor dr. Filvig Géza polgármester méltatta az egyesület munkáját, kiemelve, hogy a szervezet a jövőben is számíthat a városvezetésre.

 

A Kunszt utcába költözött kalocsai Hagyományőrző ház hétvégi megnyitóján megszólalt többek között dr. Csoka-Takács Eszter is, a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóságának vezetője.

A Kalocsára mondhatni „hazajáró” szakember kiemelte, hogy a helyi hagyományőrzőkhöz hasonlatos tevékenységet végzők munkája felbecsülhetetlen érték a népi tradíciók továbbörökítése szempontjából.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

2 × 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...