Felfüggesztett börtönt kapott a bántalmazó gyermekfelügyelő

Írta ekkor 2022-11-23

Másfél év – három és fél év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki a Szekszárdi Járásbíróság egy férfira, aki egy gyermekotthon dolgozójaként rendszeresen vert rábízott fiatal fiúkat – közölte a bíróság szerdai közleményében.  A férfit tízrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondták ki bűnösnek.

(fotó: a kép illusztráció – magyarhirlap.hu) 

A vádlott a felügyelete alatt álló kiskorúakat 2018 és 2019 között rendszeresen megalázta, velük szemben erőszakos volt, bántalmazta őket. A fiúknál több esetben “beavatási szertartást” végzett, annak során ökölbe szorított kezével a sértetteket mellkason ütötte, majd nagyobb erővel a vádlijukba is belerúgott.

A járásbíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, az időmúlást, figyelemmel arra, hogy a cselekmények elkövetése óta több mint két év telt el, valamint, hogy a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és az előkészítő ülésen megbánó magatartást tanúsított.  Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség, a vádlott és a védő a jogorvoslati nyilatkozatok megtételére három munkanapot tartottak fenn.

Forrás: MTI/magyarhirlap.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

5 − három =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST