Félmilliárdos projektet zártak a Kertvárosi Tagiskolában

Írta ekkor 2020-10-22

A Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola székhelyintézményét a Bajai Tankerületi Központ 553 millió forintos uniós támogatásból fejlesztette- közölte Dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

A kapacitásnövelő átalakítás keretében egy új emelettel bővítették az intézményt, új bútorokat kaptak, a már meglévő épület  energetikai hálózatát korszerűsítették, a vezetői irodákat és a nevelőtestületi szobát felújították.

A több mint 800 négyzetméteres új emeleten egy tanterem, három szaktanterem, három fejlesztő tanterem, könyvtár, közösségi tér, valamint dráma- és színjátszó termet alakítottak ki.

Az államtitkár szerint nagy szükség volt a fejlesztésre, mert folyamatosan nő a tanulói létszám a kalocsai intézményben.

 

 

Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerület igazgatója örömmel számolt be róla, hogy a Kertvárosi Tagiskola beruházása során ugyan voltak akadályok, de sikerült azokat áthidalni és az oktatás rovására sem ment.

Továbbá köszönetét fejezte ki az intézményben tanító pedagógusoknak a rengeteg segítségért és a türelmükért.

 

 

 Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke azt mondta, hogy a bajai tankerület kimagasló munkát végez, hiszen több mint 3,6 milliárdot nyert infrastruktúrafejlesztésekre, és mindegyik meg fog valósulni.Úgy vélte, a jó szakmai munkához jó infrastruktúra is kell, ami mostantól adott lesz.

Font Sándor,  országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a kormány elkötelezett a családok, különösen a gyerekeket nevelő családok segítésében.Ezt a különböző támogatások és kedvezmények mellett bölcsődék, óvodák, iskolák fejlesztésével teszi, mivel a gyerekek napjaik nagy részét ott töltik.

Egykori iskolája újult meg Dr. Filvig Géza  polgármesternek, aki szerint befektettek a tudásba és ezzel a jövőbe is.Mint mondta, a város és a köznevelésért felelős intézmények számára is kiemelt beruházás volt az iskola bővítése, ami reményei szerint hozzájárul majd a kitűzött célok megvalósulásához.

Reiterné Fekete Magdolna iskolaigazgató szerint egy vízió valósult meg azzal, hogy az ötvenedik születésnapjára újult meg az iskola.A jövőbeli oktatás tárgyi feltételei megteremtődtek, a sikeres nevelő-oktató munkához korszerű környezet áll rendelkezésükre.

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

8 + 14 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST