Ferenc pápával találkozhattak a kalocsai, dunavecsei és kiskunhalasi fiatalok

Írta ekkor 2023-05-01

Budapesten, a Papp László Arénában találkozott fiatalokkal Ferenc pápa szombat délután. A programra Kalocsáról, Dunavecséről és Kiskunhalasról is érkeztek fiatalok, akik olyan szerencsés helyzetben voltak, hogy a szentatya karnyújtásnyira haladt el előttük, többen a kezét is megérinthették.

A katolikus egyházfőt az eseményen egyebek mellett egy Rubik-kockával lepték meg, aminek szemmelláthatóan nagyon örült, majd a következő szavakkal köszöntötte a teltházas arénába látogatókat.

„Magasabb célokat kell kitűzni, mint az átlag, és a boldogsághoz nem csak a minimumra van szükség. Azt hozd játékba, amid van! Fektess az élet nagy céljaiba”, mondta a pápa. Gyirán Péter atya a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum diákjaival érkezett a Szentatyával való találkozóra. Mint mondta, „ugyan másfél éve a budapesti eucharisztikus kongresszuson ígéretet tett a Szentatya, hogy a közeljövőben úja meglátogat bennünket, mégis meglepődtünk, mikor pár héttel ezelőtt bejelentették az érkezését.

A hivatalos bejelentést követően iskolánk diákjaival több soron körbejártuk a történelmi jelentőségű eseményt, mely keretén belül negyedszer érkezik magyar földre római pápa. Ismerjük már a Szentatyát, tudjuk, hogy az ifjúság jelenét és jövőjét a szívén viseli, így hamar elhatároztuk, hogy intézményünk diákjaival minél nagyobb számban szeretnénk vele találkozni.

Erre alkalmat a mai Papp László Sportarénában megrendezésre kerülő Forráspont rendezvény nyújtott, amelyen 70 tekós diákkal vettünk részt”, értékelte a Ferenc pápával való találkozást Gyirán Péter atya.

Címkék:

Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

egy × három =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...