Finoman szólva jól sikerült a Farsangi lakoma

Írta ekkor 2022-02-25

A karneváli szezon nem múlhatott el anélkül, hogy ne KORONÁZZUK meg  a Farsangi Lakomával. Február elseje és huszonötödike között zajlott a küzdelem a KORONAfm100-on a páros vacsorajegyekért, a nyertesek nem maradtak üres hassal.

A messze földön híres dunapataji vendégszeretetet megtapasztalhattuk a Tanya Bisztróban Kollár Gyula tulajnak és a pincéreknek köszönhetően. A terülj-terülj asztalkám fogalmát maximálisan kimerítette a kínálat hallgatóink és a mi nagy örömünkre egyaránt.

Kezdésként, ahogy az a disznóvágások alkalmával ildomos fogópálinkát szolgáltak fel, ami meghozta a jó étvágyat,  majd a svédasztalos vacsora során jól lehetett lakni hagymás vérrel – amit rengetegen dicsértek- a malacságok közül nem hiányozhatott a májas és véres hurka, valamint a sült kolbász, hagymás tört krumplival kísérve. A szerencsés hallgatók kóstolhattak még disznótoros töltött káposztát kis gombócokkal, ahogy az helyben szokás (ódákat zengtek róla hallgatóink, ezúton is ezer hála a szakácsoknak) tejföllel és ropogós friss kenyérrel. 

Az étterem egy meglepetéssel várta a KORONAfm100 hallgatóit: házi almás pitét tálaltak desszertként, ami szigorúan zsírral készült, nem olajjal, ha már disznótoros volt a lakoma 🙂 . 

 

Egy rögtönzött játék is befigyelt! Vendégeinknek meg kellett tippelnie, hogy hány kg húsból készült el a farsangi lakoma. A megfejtés 25,2 kg volt. Holtverseny alakult ki a saccolok között, így egy újabb kérdés következett: hány méter béle töltötték a feltálalt disznóságokat. A megoldás 13, gondoltad volna?!

Végül Anitát megajándékoztuk egy menő rádiós baseball sapkával, de vigaszdíjként a második helyezett, Laci egy adag isteni pacalpörköltet kapott Gyulától, a bisztró tulajdonosától. 

 

A jóízű beszélgetések és önfeledt nevetéssel teli pillanatok tették fel a pontot a rendezvény végére.

Ezúton is köszönet Nektek, HALLGATÓINKNAK és a FŐ TÁMOGATÓINKNAK a Korona Ékszer üzletnek és a kalocsai SYNLAB Magánlaboratóriumnak, hogy mindezt lehetővé tették.

Ne feledjétek, bő egy hónap és ünnepeljük a KORONAfm100 23. születésnapját VELETEK! Az ajándékeső garantált! Részletek hamarosan… 

 Farsangi lakoma 2022 FOTÓK! 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

3 × négy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...