Fogatokkal és Rácz Gergővel tarkított szüreti felvonulást tart Dunaszentbenedek

Írta ekkor 2020-09-24

Igaz, hogy a járványhelyzet miatt a Dunaszentbenedeki falunapot nem tudta hagyományosan megünnepelni a település a jól megszokott forgatókönyv szerint, viszont pozitív visszhang követte a Benedeki hétvége programsorozatot és ezzel koránt sem ért véget az események sora.Szeptember 26-án szombaton egy szüreti felvonulást tartanak a községben, tudtuk meg Vargyas Mihálytól Dunaszentbenedek polgármesterétől.

A falu első embere kitért arra, hogy a tradicionális programelemek, mint a tánc, a fogatokkal kísért menet Géderlakra, Uszódra mind-mind egy üde színfoltja lesz a rendezvénynek majd Rácz Gergő lép a színpadra a Tájháznál felállított színpadon.

 

 

 

Vargyas Mihály Dunaszentbenedek polgármestere elárulta, hogy a szüreti felvonulás mikor és honnan indul.

A település első embere kifejtette, hogy a kormány által előírt járványügyi előírásoknak eleget tesznek mind a szóban forgó esemény során gondolva a másfélméteres szociális távolságtartásra és a maszkhasználatra.

fotó: Kalocsai Néplap

A falu vezetője kiegészítésként elmondta: nem tartja kizártnak, hogy a jövőben többféle szigorítás lép újra életbe ami a községet sem kerüli el.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenkilenc + 3 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST