Folyamatos a munka a Paks II. projektben

Írta ekkor 2019-12-09

Több fontos mérföldkövön van túl a két új paksi blokk megépítését koordináló projekttársaság.

Zajlik az engedélyezés legkomplexebb folyamata, a létesítési engedélykérelem dokumentációjának összeállítása.

Eközben februárban átadták a felvonulási épületek áramellátását biztosító transzformátorállomást. Nyáron megkezdődött az első felvonulási épületek megvalósítása is.

A beruházás már több mint 400 engedéllyel rendelkezik. Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy az engedélyezési eljárás igen szigorú és összetett, folyamatos párbeszédet, egyeztetést igényel a fővállalkozóval, hatósággal.

A cél az, hogy olyan dokumentáció kerüljön 2020. június végén az Országos Atomenergia Hivatal elé, amely garantáltan megfelel a magyar és nemzetközi elvárásoknak.

 

A Paks II. Zrt. – mint a vezérigazgató mondta – az engedélyezés után a létesítésre koncentrál, illetve felkészül a majdani üzemeltetésre, mert a Paks II. Zrt. feladatkörébe tartozik az új blokkok üzemeltetése is. Lenkei István hangsúlyozta: a különböző feladatok különböző szakembergárdát, szervezeti felépítést igényelnek.

A feladatokkal összhangban változó szakemberigény kiszolgálása érdekében is jelentős lépéseket tettek 2019-ben. Mint a Paks II. Zrt. vezérigazgatója összefoglalta, tartalmas, mozgalmas év volt a 2019-es, hiszen jelentős előrehaladás történt az engedélyezési dokumentáció feldolgozásában, több fontos tender eredménnyel zárult, azaz jól halad a projekt, amelynek eredményeként – nemzetközi együttműködésben – korszerű atomerőművi blokkok épülnek Pakson. Lenkei István hozzátette, a küszöbön álló esztendő is sok szép feladatot tartogat a kollektíva számára.

Támogatott tartalom


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tíz + 6 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST