Gyermekkönyv-szériához írt munkafüzetet kalocsai tanítónő

Írta ekkor 2019-08-16

Második osztályos kisdiákjainak keresett tanórai keretek között feldolgozható olvasmányt Sipos Nikoletta, a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Iskolájának pedagógusa.

A tanítónő ekkor talált rá a Bosnyák Viktória-jegyezte „Mantyusok” sorozatra, amelyek a gyermekek mindennapjait átható történeteket dolgoznak fel sajátos formában.

Sipos Nikoletta összeállított saját feladatgyűjteményt a fejezetek iskolai boncolgatásához, majd közkívánatra felkereste a szerzőt, akivel Skype-on találkozhattak a diákok, és akinek olyannyira megtetszett a kalocsai pedagógus által összeállított feladatgyűjtemény, hogy azt a könyveket megjelentető Kolibri Kiadó figyelmébe ajánlotta.

Azóta három, Sipos Nikoletta jegyezte feladatgyűjtemény jelent meg – nyilatkozta rádiónknak örömmel a pedagógus.

 

Sipos Nikoletta kalocsai tanítónő, a „Mantyusok” könyvekhez készült feladatgyűjteményeket jegyző szerző azt is elárulta, hogyan sikerült szerveznie rendhagyó író-olvasó találkozót diákjai számára Bosnyák Viktóriával.

Kérdésünkre elárulta, hogy pályája mérföldkövének érzi a nevével fémjelzett munkafüzeteket, amelyekből több kollégája jelezte, hogy az ősszel induló tanévben tanítani is szeretne.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

17 − 5 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST