Gyertyagyújtás és virrasztás a kalocsai Roma Közösségi Háznál

Írta ekkor 2020-01-27

Mint arról országos híradások beszámoltak, pénteken este a Borsod megyei Csenyétén mentőt hívtak egy rosszul lett emberhez, akihez be időben kiért volna a segítség, nem mertek bemenni a rendőri támogatás nélkül – addigra viszont meghalt a beteg.

Rá emlékeztek vasárnap délután a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat hívó szavára összegyűltek a Hősök útján lévő közösségi háznál.

Az eseményen helyi és megyei elöljárók is tiszteletüket tették, beszédében Sztojka István, a kalocsai nemzetiségi önkormányzat elnöke együttérzését fejezte ki az elhunyt hozzátartozói felé, remélve, hogy hasonló eset nem történik.

Kiemelte, hogy Agócs János, az Országos Önkormányzat elnöke fogja személyesen figyelemmel kísérni a történtek alapos kivizsgálását, majd gyertyát gyújtottak és a közösségi ház falain belül folytatták a virrasztást.

Közleményben foglaltak állást továbbá amellett, hogy a kalocsai nemzetiségi önkormányzat “nem kifejezetten a mentőszolgálatot és a mentődolgozókat hibáztatja a történtekért, hanem a mentésirányítási protokollt illetve a rendszert”.

fotó: Kalocsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat – Facebook


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

2 × 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...