Hagyományos Kossuth kifli

Írta ekkor 2022-03-15

A (nem országos reprezentatív) közvélemény-kutatás szerint a többség március 15-én készíti el ezt a desszertet, ha rákívántál süsd meg Te is! 

HAGYOMÁNYOS KOSSUTH KIFLI

Hozzávalók:

A tésztához

4 db   tojás

20 dkg porcukor

20 dkg vaj

1 csomag vaníliás cukor

2 ek rum

fél darabcitrom

csipet só

20 dkg liszt

fél csomag  sütőpor

10 dkg darált dió/mandula

porcukor a tálaláshoz

(Fotó: mindmegette.hu)

ELKÉSZÍTÉS

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olvasztott vajat 15 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a rummal és a sóval, végül pedig a tojások sárgájával kikeverjük.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a maradék 5 dkg porcukrot és tovább verjük addig, amíg fényes, még keményebb habot nem kapunk (gépi habverővel, turbó fokozaton kb. fél perc).

Beleforgatjuk a vajas részt, majd a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport. Tepsibe simítjuk a masszát, tetejére szórjuk a diót és betoljuk a sütőbe. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha van grillfunkció a sütőnkben, érdemes az utolsó 5 percben bekapcsolni, hogy megpiruljon a dió, így még sokkal finomabb lesz a sütemény.

Langyosra hűtjük, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval félhold formákat szúrunk ki a tésztából. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Forrás: mindmegette.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

három × 3 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST