Halászlé és halchips illata lengte be a Szittyóteret
Írta Vörös Istvánekkor 2019-07-30
A hétvégén tízedik alkalommal rendezték meg a Szelidi-tó partján a Szittyótéri halászléfőző versenyt.
Bár nem mondhatni, hogy az időjárás maradéktalanul a kegyeibe fogadta a százszámra érkező látogatót és a több mint húsz főzőcsapatot, a szervező Váradi Gyula kicsit sem elégedetlen.
Mint mondja, a bográcsokban rotyogó sziki ponty-alapú halászlé és a nap másik slágerének számító halchips illata lengte be a partot, a főzőversenyen pedig szép helyi sikerek születtek, annak ellenére, hogy az ország több pontjáról érkeztek versenyzők.
Kovács Árpád videós összeállítása
Váradi Gyula, a jubileumi Szittyótéri halászléfőző verseny főszervezője arra is rámutatott, hogy az elmúlt tíz év során komoly törzsközönsége lett a rendezvénynek.
Budapesttől Kiskőrösön és Kalocsán át Mohácsig most is sokakat vonzott a Szelidi-tóhoz a gasztro-csata.