Harbin – Jégszobor fesztivál 2020

Írta ekkor 2020-01-19

Harbin Kína 10. legnagyobb városa, ahol 1963. óta minden évben megrendezik a hó és jogszobor fesztivált.

A fesztivál gyönyörű jégszobrait húsz napig építik a világ minden pontjáról oda látogató jégszobrászok. A nyáron többnyire mezőgazdaságban dolgozó helyiek, télen beállnak a jégváros készítésébe. Az alapanyagot a közeli folyóból szállítják, melyekből épületeket készítenek.


A két hónapon át tartó Nemzetközi Jég- és Hófesztivál ideje alatt Harbin egy fagyos álomvilággá változik, ahol paloták, várak és jégóriások nőnek ki a hóból. A nagyközönség előtt hivatalosan 2020. január 5-én nyitották meg és egészen 2020. február 25-ig látogatható. A legszebb és izgalmasabb helyszín továbbra is a Harbin Jég és Hó Világ – de a vendégeknek lehetősége van síelni, korcsolyázni, jégfocizni és biciklizni is a területen.


Harbin egyébként azért alkalmas a fesztivál megtartására, mert Szibériához való közelsége miatt januárban a mínusz 30 Celsius fok sem ritka. A statisztikák szerint itt a leghidegebb és a leghosszabb a tél Kínában, 4-5 hónapon keresztül tartósan -15, vagy akár -30 fokos fagyok is előfordulnakolvasható a CNN Travel oldalán.

Az eseményre hetekig építették az állatokat, rajzfilmfigurákat, híres épületeket és tájakat ábrázoló hatalmas jégszobrokat, amelyek éjszakánként színes fényekkel átvilágítva nyújtanak különösen pazar látványt. Emellett azonban – a belépőjegyünkkel – részt vehetünk a nemzetközi hószobrászat expón, megcsodálhatjuk a jéglámpás felvonulást, szórakozhatunk a jég és hóvidámparkban és még a jég bár és jég étterem fogásait is kipróbálhatjuk. Tény, hogy nem olcsó mulatság részt venni a fesztiválon – egy éve a felnőtt belépődíj 13 000 forint volt; de az biztos, hogy felejthetetlen élmény.

Forrás: vjm.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenkilenc + tizenkilenc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST