“Hekkeld meg a dresszkódot”: öltözködj divatosan különleges alkalmakkor is!

Írta ekkor 2021-11-25

Az öltözködésünk a személyiségünk kifejeződésének tükre, ezzel mutatjuk meg, kik vagyunk, hogyan gondolkodunk, vagy épp miben hiszünk. Ezt viszont sokszor lekorlátozza az előírt dresszkód, amikor bizonyos szabályokat be kell tartanunk. Ám ez nem jelenti azt, hogy nem lehetünk divatosak, csak okosan kell csinálnunk.

Átrágva magunkat az etiketten, hamar megtaláljuk a módját, hogy ne érezzük magunkat ezeken az alkalmakon sem undok göncökben sínylődve. Legyen szó esküvőről, ballagásról, vagy bármely más fontos alkalomról, a lehetőségek tárháza nyitva áll előttünk. Nézzük, hogyan lehetünk valóban csinosak a szigorú etikett mellett is!

Mit ne vegyünk fel?

Talán ez a legkönnyebb módja annak, hogy megkezdjük a válogatást. Például az itt jelenlévő Nike melegítők szuperdivatosak: https://answear.hu/s/nike-melegito. Tudom, nagyon csábítóak, de ezeket jobb, ha azonnal elfelejted a húgod esküvőjére.

Most, hogy a srácoknak megadtuk a rövid „útmutatást”, a lányok számára is tartogatunk valamit. Egy csinos egyberuha, amilyet bárhová felveszel, jónak tűnhet, de ne olyan gyorsan vele. Először is figyelj oda a fazonra, ne legyen túl rövid, és akármilyen szép mély dekoltázsa is van, nem illik mutogatni. Aztán ott van a második legfontosabb dolog, a szín. Bizony, ez sem mindegy. Feltétlen kerüld el a hivalkodó színeket, hacsak nem te vagy a menyasszony, akkor nem neked kell reflektorfényben állnod.

Mit válasszunk akkor?

A fiúknak az elegancia mellett a divatosságot is segít fenntartani egy jó sportzakó. Egy egyszerű inggel kiváló megjelenést biztosít. Hosszú ujjú ing esetén zakó sem kell. Egy divatos farmerrel pedig teljes lehet a szetted. Akár egy ilyen Nike cipővel is, amik itt találhatóak: https://answear.hu/s/nike-cipok. Egyszerű, elegáns, mégis divatos és könnyed.

Nike Cipők

A lányoknak is van pár tippünk. Egy halvány, barátságos színű ruhával nem lőhettek mellé. Legyen az almazöld, halvány rózsaszín vagy égszínkék. Egy laza estélyi szintén jó ötlet. Mindegyik szolid eleganciát tükröz, ami tökéletes megjelenést kölcsönöz a befeszült csicsás kosztümök helyett. Persze kosztümből is vannak lezserebb darabok, de az egy teljesen más téma. Ha ez nem fekszik, akkor egy szolid blúz megfelelő szoknyával tökéletes lehet. Ez viszont azon kevés alkalmak egyike, mikor nem illik felhúzni hozzá a kedvenc sneakered. Ide bizony magassarkú dukál, de minimum egy balerina.

Napjainkban már rengeteg olyan ruhadarabot lehet találni, ami bár elegáns alkalmakra is tökéletes, mégis hűen tükrözi a divatot. Nem kell ragaszkodnod a hagyományos, feszélyezett ideákhoz, csak nagyon figyelj azokra, amiket leírtunk. Neked se esne jól, ha életed legszebb pillanataiban, amikor mindennek körülötted kéne forogni, épp akkor változna a forgatókönyv. Képzeld el, hogy te vagy menyasszony, de senkit nem érdekelsz, mert mindenki a vörös miniruhában flangáló, erősen sminkelt lányt kerülgeti. Nos, ha nem akarsz te lenni ez a zavaró tényező, feltétlen figyelj oda néhány dologra.

– Publikálta: Vörös István; szerző: vendégszerző / fizetett tartalom –


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

12 + tizennyolc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST